Posts

stress

sekarang ni memang tengah stress. aku cuba jugak nak buat dek jer, just do one thing at a time. tapi lama2 jadi mcm bengong dibuatnya. maybe sebab aku fikir jugak pasal M2J yang sebenarnya tak payah fikir pun tak pe. tapi otak ni nak jugak fikir yang bukan2. banyak benda yang menyerabutkan sebenarnya. dari rumah, ke hal2 yang lain. or maybe sebab aku tak sihat kut jadi tak berapa stabil. 
rumah aku yang mula2 nak buat sikit changes jadi bertambah2 disebabkan building tu building lama. so tiba2 banyak yang nak kena repair. tapi aku puas hati jugak la apa yang dah aku buat. bilik air aku dah cantek - dua2. :D so harap2 lepas ni boleh lah nak dapatkan penyewa. aku plan nak buat airbnb. barang2 yang aku beli, ie katil and meja makan pun masih kat gudang lagi sebab rumah belum siap sepenuhnya nak angkut barang ke situ. 
penat sebenarnya kena buat semua sendiri. tapi kadang2 aku fikir, aku nak harapkan siapa lagi? serious otak aku penat fikir. penat aku gerak financial ke sini ke sana.

morning run

Image
i had a bad tummy ache last night. sampai berpeluh2 menyelamatkan diri lari ke toilet. hahaha 😂 not funny but funny. and last night balik je terus tertido. maybe because i skipped proper lunch kut konon2 nak save for shellambak. but no one wants to temankan so thats it lah. makan lah kuey tiow seafood yg tak habis sebab sakit perut. bukan salah kuey tiow.. salah perut dah masuk angin dari awal.

2.30am aku terjaga teringat kat M2J. and i think he was still awake till about almost 4am? but malas nak kacau. i end up layan abang am dpt la 2 episodes. 
this morning lps subuh whatspp ZZ.. asked if she is running this morning. since ada kawan aku pun cepat2 bangun mandi and siap. budget half hour je sebab ada appt dah dgn contractor nak gi shopping tiles today 😊😊 so here are my records today.. so far so good dah maintain at 9 mins lebih instead of 12 dulu. i am better than before 😉😊

Shellambak @ HangOut Bukit Antarabangsa

Image
it started when i got the advertisement on my newsfeed. memang dah lama teringin nak makan shellout ni tapi kalau nak pergi kat Enjoys Desa Melawati sure kena beratur. and dari lapar nanti jadi kenyang and lapar balik. so, i decided to ajak my zumba sisters if they wanna try this new place found called Shellambak. and of course i bring my prince along although he was upset for awhile when he knew my zumba sisters are coming. i dont know why lah. sedangkan dia pun ajak kawan dia. aparaa..
and so, yeahh i also saw the short video clip about this Shelllambak.. sila cari di fb ye.
date of visit: 27 Jan 2018
location: Hang Out, Bukit Antarabangsa. [Cabin Style next to Petronas Gas Station] Tel: 0183636726
place & decor: simple and nice ~ relaxing for lepak. it's like food truck environment but better seats, but perhaps not wheelchair friendly so much due to the steep way up.
cleanliness: 9 out of 10. [for the whole area]
restaurant service: friendly chef, reasonable waiting time.

#mode

Image
it is so nice if this continues. flow and smooth conversation. but do i want to be like this? keep on hoping that this to continue. living in uncertainties? well, since i am ok now - i supposed it is okay. will i be patience any longer? my patience will not be forever. ok enough about M2J. being busy makes me think less about M2J.... not 😛
now its about my apartment therapy. my so called little repairs somehow has turned out to be a somewhat almost major make over. LOL 😄 i might as well move to that apartment after this.. ! it all started with just to paint the whole house. then when i inspected the kitchen, i dont think i have the heart to rent it out in that condition! i must do something about it. it is an old building. the pipe was leaking so i had to change the whole set. the previous contractor who did the piping did a job like just for the sake of getting it done. can you imagine, he put the pipe over the emergency exit! how am i supposed to open the grill in case of emergen…

lagi pasal KPR

Image
last night was the last night and i am now on track watching this drama. #kekasihpaksarela. memang dah makin best and boleh la minah tu berlakun. anyway, what i am going to kupas today is about men's behavior. yang susah sangat nak berterus terang. or maybe i cannot generalize lah coz in a way dalam drama tu, the woman tu macam tu jugak. apa lah susah nak nak berterus terang. kan senang tak de salah sangka. 
tapi tengok remy ishak berlakon memang cool lah.. and kalau lah ada partner macam tu.. hehehe :D hokeh sangat lah. but yang hokeh part romantik dia.. and protective dia.. but not part yang dia kawen dua hokeh... hahah :D susah nak terima suami ada bini lain.  and tiba2 sekarang tak de mood nak blog dah... kepala serabut pulak tiba2.. ok la bai..

rindu awak

Image
this dialogue or line is actually from the drama 'kekasih paksa rela' but somehow i like it and i have been missing M2J... and today after almost 1 week... i just tell him that i miss him so much.. hhuurmmm there you go.. 

AKO's HideOut

Image
yeahhh right now memang tengah ngantuk tahap gaban!! dah tersengguk2 nasib baik tak de orang perasan. anyway, at the moment i am doing some makeover with my apartment in taman setiawangsa. plan asal adalah, wanna transform it into an airbnb. so with the small budget that i have, i plan to do something with the apartment. but as usual bila dah excited ada lah terlari budget sikit. hik hik hik...

as i am typing this, my contractor.. well aku pun tak tau nak panggil dia apa. i actually knew him from FB and somehow we clicked and he is sempoi and i believe he can transform my place into an interesting place to stay. so yeahh i put the trust in him. and we both sama2 try to save cost... minimize cost kununnya - sampai somehow tabung nak pi USA dah gone. sorry saaa... nanti mama kumpul lagi ok.. dah terexcited buat rumah.

alhamdulillah i did not sell this house. see, i believe Allah has better plans for me.. the next plan is to make this a beautiful home and rent it out as AirBNB. amacam? g…