Skip to main content

Posts

Immune Booster

Kenapa pentingnya imunisasi dalam badan?  Sebab dengan imunisasi yang kuat akan dapat melawan serangan penyakit berjangkit tertakluk kepada tindak balas seseorang. Dan selalunya ramai pakar dari segi nutrisi akan beritahu cara pemakanan yang betul, banyakkan makan buah2an dan sebagainya. Tetapi, berapa banyak buah2an akan anda makan dalam sehariCukupkah untuk memberi tahap imunisasi yang diperlukan? Oleh kerana itu lah, kami telah mengumpulkan beberapa jenis supplemen untuk meningkatkan imunisasi dalam badan dan meningkatkan anti oxidan dalam badan. Kenapa kita berbeza dengan supplemen yang lain? Sebab pemilihan dan cara produksi yang sangat teliti iaitu Proses 6S untuk memastikan ianya berkesan untuk tubuh anda.
Why is immunization important in the body? Because strong immunization may be able to counter the attack of infectious diseases depending on each person. And often many nutrition experts will tell you how to eat right, eat lots of fruit and so on. But, how much fruit will y…

Click to follow!

Recent posts

Frozen Shoulder

Apr 24, 2020: the day that i got admitted. malas nak cakap dgn orang, lagi pun 1 malam je sebab ada procedure kat bahu. so kiranya posting ni throwback la, gitu. been suffering from frozen shoulder since early january. asalnya suspect macam muscle pull je sebab ye lah dah lama tak exercise kan. 1st week of January 2020, i started attending zumba class, and the week after, my weight training. cant really remember masa bila start sakit tu. but selalu balik je tuam ice pack. 
but lama2, somewhere in february kut start pergi physio. memang ada rasa lega. cuma kena kerap la jugak. and my weight training pun bukan macam selalu. buat light2 je. 
bila start MCO, tiba2 sakit berdesing dia, ngilu, denyut2 semua ada sampai aku mengadu kat my therapist sebab dah bingung kat rumah. segala macam dah aku buat. so bila dah lifted sket, early april, aku pergi physio balik. and my therapist syak ada tear. sebab sakit dia macam pelik sket. 
so, kesimpulan nya betul lah ada minor tear kat bawah shoulder …

Selamat Berpuasa

semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa dengan baik. walaupun PKP/MCO di lanjutkan sehingga Mei, 2020, bertabah lah semua.. untuk aku jugak la ni... tak apa, ini semua dugaan untuk kita semua dan bakal mengajar kita bersyukur seadanya, kan.
alhamdulillah negara kita masih aman & kita masih ada pemimpin dan ketua2 yang berwibawa, insyaallah.

My Covid Test Experience

sebelum ada yang terkejut kang. aku ok je. sebenarnya aku pi clinic sebab hal lain. dah lama rasa dada ni macam ketat je, even since sebelum AH pergi berlayar lagi. but aku tak la rasa teruk sangat. but since dah lebih 2 minggu rasa macam ni, so i decided to pergi clinic. and dengan frozen shoulder lagi, so joey la tolong drive kan aku ke clinic. aku bagitau la doctor tu yang aku muntah yang keluar air and pahit - but i think it is just gastric, then selang sehari aku berak2, 3 kali sehari tak la banyak mana pun cuma yang last tu memang watery la.. aku tak demam, but rasa macam panas dalam. tekak aku kering lepas bangun tido.
tengah citer half way, doctor tu terus pasang perisai kat muka dia. kurang ajor tul. terasa aku. i think that is quite rude la. aku tau la itu for precaution but he could have pakai sejak awal kan. kenapa time aku masuk bilik rawatan dia tak pakai awal2. 
so, his advice is aku buat covid test. lepas tu aku dengan joey terus pergi gleneagles. drive through tapi k…

Ayam Masak Kicap Hangit

semalam aku masak ayam masak kicap. and that was after i ordered char kuey tiow and mee rebus via grabfood. and i also ordered cakes from secret recipe. aku pun tak tau kenapa dengan aku semalam. dah la sakit kepala almost the whole day sampai muntah tengah malam. and aku start layan drama dari tengahari kut sampai 4am! korang rasa? 
memang aku stress and suspen - gara2 covid test yang aku kena buat. jap2 lek.. later2 aku citer pasal covid test experience aku plak. so anyway, memang la aku risau. mana fikir anak2 aku lagi, business lagi and AH lagi. dah la aku tak boleh nak contact AH sebab memang tak de signal kat tempat dia kerja sekarang ni. memang aku stress. and aku tahu, kalau aku stress aku akan makan banyak. aku tak berani nak zumba dah sebab aku takut nanti degup jantung aku terlalu laju waktu malam. dah 2 kali aku kena lepas zumba 9pm walaupun aku tak baut buat all out. 
anyway, see, banyaknya aku terlari dari landasan posting ni sebenarnya. aku masak tak banyak. paling2 pu…

Online Shopping Lagi?

Joey and i again *joey keluar bilik coz i messaged him mintak ambikkan package kat security guard. Joey: ma, nak ambik parcel kat security guard?
Me: yeah, pls adik
Joey: hmmm
Me: maybe 2 or 3 parcels tau adik
Joey: mama ni tiap2 hari ada parcel *sambil ngomel2 lagi
Me: hahaha 🤣 yeah, mama pun tak ingat dah mama beli apa
Joey: hmm ya ya ya *sambil bebel keluar pintu Gosh am so gonna miss these moments me and my son when MCO is over *sigh* #livethemoment#momson

Joey and I ❤

I would like to continue having fresh postings as much as possible.. so here goes

Kisah pagi ni, Joey drove me to the hosp for a check up.
Me: joey balik nnt singgah drive thru mc d Joey: ok ma, yg mana? Me: tak kisah la mana2 Joey: ok yg kat petronas tu Me: boley Spi Mc D Me: Joey orderkan mama bfast set dgn bubur nasi for lunch Joey: Ok. Joey nak bfast set Dah spi counter bayar.. Me: Joey bukan puasa ke today? Joey: eh haah lah Joey puasa Me: tu mama pelik Joey order Spi rumah Joey: mama, joey punya masukkan dlm fridge lah Me: oh.. joey puasa la ni Joey: Ye... *sambil masuk bilik, tutup pintu
🤭 alhamdulillah

Alahai Adik Grab Rider

ini posting aku kat FB pepagi buta tadi dlm 1230am sebab dah tak leh tido. ada lah dalam kul 330am baru dapat tido. memang rindu AH tahap gaban dah ni. lamanya nak tunggu 20hb Apr untuk dapat dengar suara AH lagi!!

Ohh ada kisah runner ke? Semalam (sebab skrg dah pagi buta kan) sis kena marah dengan grab rider. Since 2 days ago sis mcm tak de mood nak masak, so order grabfood je. Tapi grab apps ni lambat update.

Kat apps tunjuk rider masih kat restaurant tapi tiba2 dpt call dah spi kat my parking. But semalam yang grab rider for lunch marah sis kat grab message.. siap sound

"hello, hello.. sila beri kerjasama, saya byk lagi kerja nak buat!"

lebih kurang mcm tu la. Sis nak reply bgtau grab apps yg tak update dia dah spi kat my parking, tetiba dia dah call, so sis mintak dia letak je la atas meja kat parking tu. Sedih gak kena marah dgn rider mcmlah kita saje nak lambat2 padahal apps yg tak updated. 😪🤦‍♀️


#bebeltengahmalam#untiltomorrow#grabrider