Skip to main content

Posts

Immune Booster

Kenapa pentingnya imunisasi dalam badan?  Sebab dengan imunisasi yang kuat akan dapat melawan serangan penyakit berjangkit tertakluk kepada tindak balas seseorang. Dan selalunya ramai pakar dari segi nutrisi akan beritahu cara pemakanan yang betul, banyakkan makan buah2an dan sebagainya. Tetapi, berapa banyak buah2an akan anda makan dalam sehariCukupkah untuk memberi tahap imunisasi yang diperlukan? Oleh kerana itu lah, kami telah mengumpulkan beberapa jenis supplemen untuk meningkatkan imunisasi dalam badan dan meningkatkan anti oxidan dalam badan. Kenapa kita berbeza dengan supplemen yang lain? Sebab pemilihan dan cara produksi yang sangat teliti iaitu Proses 6S untuk memastikan ianya berkesan untuk tubuh anda.
Why is immunization important in the body? Because strong immunization may be able to counter the attack of infectious diseases depending on each person. And often many nutrition experts will tell you how to eat right, eat lots of fruit and so on. But, how much fruit will y…
Recent posts

Tak Ada Cinta Sepertimu - My Personal Review

cannot remember macamana terjumpa drama ni. dah bosan layan netflix sebenarnya and terasa macam movie2 kat netflix tak de yang ringan2 and cintan2 sweet. so entah macamana terjumpa drama ni. yang membuatkan aku tertarik nak tengok sebab pelakon wanita utama dia. suka tengok zahirah mac wilson. so cantek. macam perfect muka dia. and another one pelakon lelaki utama dia, syafiq kyle. 
somehow dah lama tak tengok drama melayu, somehow aku tak boleh nak predict sangat jalan cerita dia. how they met kat super market and bila athea (watak zahirah) on the phone mentioning 'mama', i was like... laaa baru ingat boleh fall in love, bini orang ke? but towards in the middle of the drama, semakin menarik. zahirah berlakon memang so bersahaja. 
and syafiq, as hazran. i think the drama yang aku ingat pasal syafiq is when he became an ustaz. so aku kena adjust sikit my imagination dalam drama Tak Ada Cinta Sepertimu ni. and sebab sekarang ni pun AH tengah berlayar, aku start la imagine cara …

Maybe...

today i am feeling a bit weird. tak tau macamana nak explain.  maybe sebab lama terkurung dalam rumahmaybe sebab aku rindu mama & ayahmaybe sebab aku rindu nak peluk si yaya dhebot tumaybe sebab aku rindu nak kiss si deris yang sekarang dah makin bijakmaybe aku rindu anak dara aku yang macam best je duduk sendiri tu 😝 maybe aku rindu AH and more to risau dengan keadaan laut and safety on his jobmaybe aku stress dengan bilik Lisa yang bocor dari tahun lepas and semakin teruk.maybe dengan di tambah panel tingkap bilik depan akan masuk air bila hujan lebat and today sangat teruk!aku pun tak tau nak cakap macamana dah. badan rasa dedar. semalam pergi 2 pharmacy cari thermometer infra red tu. yang ada tinggal RM399. idak lah aku nak beli. so end up masuk aeonbig beli pertambahan barang2 dapur yang perlu. lepas tu terus balik. 

today aku masak udang masak lemak and bakar ayam. pagi panaskan roti canai brand kawanku yang aku beli semalam. penat2 je buat 2 keping, Joey tak makan pun. he …

Apr 6, 2020

don't ask me what day is it already to be home. i have lost count of the day. the only days that i am counting right now are the days that i can be in contact again with AH. he is away at work on a special mission. selalu kalau AH berlayar pun tak de la lama macam ni. paling2 pun rasanya 9 hari kut. itu pun in between days dapat jugak line sebab maybe kapal dia ronda dekat dengan pantai. so dapat la hilang rindu, kan. 
tapi kali ni memang lama, sebulan lebih. ko rasa? haaa... kan.. dah la baru kawen katanya 😋 tettt... ihik... sabar sabar.. bukan apa. he was at rumah atas angin since 17 mac, sebab masa tu aku breakdown teruk. ye la.. sedih tu tak lah sangat pasal banyak changes kena buat pasal wedding kitorang. aku lebih sedih bila darah daging sendiri cakap tak kira perasaan aku and tuduh aku macam2. so aku nak ngadu kat sape kesedihan aku kan. kat AH la.. and then knowing AH, dia tak boleh kalau dengar or tahu aku sedih sangat. so aku rasa hari isnin malam, 16th tu dia dah turu…

Gratitude

i have many things to be thankful for, despite having to stay home due to the outbreak. and tonight since i cannot sleep, i'd like to list them here. #alhamdulillah for the following: 
Lisa decided to graduate 1 semester earlier, or i will be worried like hell if she is still in the US. Lisa get to have her graduation, coz looking at the situation in the US right now, don't think there will be any graduation ceremony anywhere.Joey is with me at home and i do not have to worry about him having enough food, or if he eats right, or if he is healthy etc.I am no longer an employee coz at least during MCO, i can do whatever i want during the day and do not have to think about office.I get to cook everyday and polish back my cooking skills.My nikah is a very simple occasion and there was only 20 people or less attended, very intimate event.Having a husband who can be my Imam during prayers. Although Lisa's room is still in a very bad shape, at least i have a place to live in.Such…

Pentingnya #STAYHOME

source: https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2020/03/671458/covid-19-baki-dua-minggu-pkp-penentu
PUTRAJAYA: Dua minggu terakhir Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) adalah tempoh penting kerana ia akan menentukan sama ada tindakan diambil kerajaan ketika ini memberi impak seperti diharapkan atau sebaliknya.
Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, berkata impak itu secara tidak langsung berkait rapat dengan tingkah laku masyarakat dalam mematuhi arahan kerajaan sepanjang PKP dikuatkuasakan.

“PKP fasa kedua akan mula dikuat kuasa esok hingga 14 April ini dan beberapa kawasan juga sudah diisytiharkan sebagai lokasi Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).
“Seperti yang dimaklumkan tempoh dua minggu akan datang adalah amat penting dan kerjasama semua pihak adalah amat diperlukan bagi memastikan rantaian jangkitan COVID-19 dapat diputuskan.
“Justeru KKM mahu mengingatkan sekali lagi (orang ramai) untuk duduk di rumah dan mengamalkan etika kebersihan diri seperti ker…

Aku & Tik Tok

dah dua hari aku melayan tik tok. seronok tengok orang buat. tapi kita nak buat rasa macam segan pun ada. tapi ada part2 yang aku sampai tergelak terkekek2.. sampai ada girl crush la jugak. hahaha 😆 teringin nak buat, ajak Lisa, dia tak mau... tapi dia buat dengan kengkawan boleh pulak... hmm tak pe la.. aku buat la dengan Joey.. itu pun sebab dah makan budi dengan aku... hahha 😁 cuma sekarang ni belum decide lagi nak buat yang mana. 
malam tadi tido lambat pun sebab layan tik tok kejap selepas layan netflix. sementara AH ada lagi kat rumah. lepas ni AH kerja jauh pulak. tapi tak pe, demi negara katanya. ok lah.. malas nak bebel panjang2. korang kena tengok tik tok kalau nak faham aku cerita pasal apa. aku pun dah start follow ramai ni. 
somehow nak post tik tok kat sini tak boleh.. kenapa eh?? errmm tak pe la.. korang faham kan maksud aku?


@noordinarywoman##relationshipgoals##couplegoals##hadiainstory
♬ Truly Madly Deeply - Savage Garden