Skip to main content

Posts

TeGreen97

i put this up on my IG @zin_ako and has received many queries about this product alhamdulillah. as what Dr Sugeng says during his talk when he was in Malaysia. we can also share on the small products especially the Pharmanex items. as long as the products can help people who needs them, we share. 
i started taking TeGreen few months ago and the effect that i felt was, i felt my body was lighter and felt fresh throughout the day at work. i was also looking for something to lessen the bloating of my tummy. and felt much better after taking it.

there are more testimonials in my ig, @zin_ako so feel free to check it out there! 


CLICK HERE 👉I WANT TO ORDER
This link will lead you to the website and sign up as a member so that you can purchase the product with member's price. membership is free by the way.

CLICK HERE 👉 LOSE WEIGHT PROGRAM
Recent posts

Penat

itu jer aku boleh fikir sekarang ni. aku kena jugak ambik break untuk post blog aku ni sekarang. sorry majikan tapi aku perlu rehat kejap. my brain is working so hard right now. and memang macam2 aku rasa aku nak buat.

iDriz Aqiqah

29 September 2019 was iDriz's aqiqah, last cucu in Kalam's Clan. originally nak buat in Nov tapi di sebabkan ada isu teknikal sket so the aqiqah was brought forward. si N4 ni kalau bab2 mengorganise memang la her food. she would go all out sampai majlis aqiqah dah jadi cantek sangat pelamin macam untuk nikah. memang cantek and done by @adiputra_decor and the price was reasonable. insyaallah kalau ada rezeki time aku esok, boleh la tanya2 risik2 harga.  anyway, aku punya job macam biasa is sound system. so since buat kat dalam rumah je, aku bawak my medium size speaker and microphones. itu pun my dad called and ingatkan. N4 senyap je, aku ingat dia dah arrange outsource ke apa. mana la aku tau kan. so anyway itu semua small matter. so malam preparation tu aku dengan AH dah bawak speaker and mic siap2 and letak kat tepi dinding near the living room where the marhaban team will be.  seronok tengok gang ayah kat keramat tu gather for the last time. why did i see say for the last t…

monday blues?

aku tak rasa aku ada monday blues. pada aku any time kalau aku rasa tak de mood maka tak de mood lah nak gi kerja. sebenar2nya memang otak aku dah tepu nak pergi kerja. dah bosan tahap maksima dengan benda2 kat office. apa yang buat aku masih bertahan are my people. yes my people as in my team members kat office yang memang masih semangat bekerja. diorang pun macam aku jugak, kerja sebab nak put food on the table. tapi sejak dua menjak ni hati aku dah tak ada kat office. tapi aku kena la jugak gi kerja kan. kalau tak diri sendiri, siapa nak tanggung aku. 
kadang2 kita plan banyak benda tapi akhir cerita mesti up to Allah swt. kalau dulu time aku muda2, aku ingat bila dah kahwin, suami akan tanggung aku sepenuhnya. tapi semua tu dalam drama je sebenarnya. kalau di tanggung sepenuhnya pun hidup boleh stress, mana tak nya, nak beli apa2 semua kena mintak izin. you will have no buying power at all sebab dependent on others. 
so now, at my age, aku masih mengejar, urmmm is that the right w…

Restless Nights

last night, balik2 rumah je, pengsan. my brain was too tired. kaki memang sakit dah berapa hari. sebenarnya niat nak PT tapi sebab stayback kejap kat office takut rushing, terus whatsapp my trainer mintak tukar next week. then berangan nak pi zumba but sakitnya kaki, Tuhan je tahu. i sort of tertido by 9pm. tu pun kena makan pain killer. sakit giler. then entah macamana terjaga kul 1am baru pi sidai towel yang aku basuh sebelum tertido tu. mischa je temankan aku macam biasa. 
sidai kain, sort out garbage.. nak keluarkan sampah nak dekat 2am, takut pulak. hmm biar je lah dulu. then layan istanbul aku datang. memang saje je tengok separuh2, supaya leh sambung. best citer tu. comel jer dua2. 
lepas tu aku kacau AH kul 4am.. hehheh mana boleh tengok dia tido sedap lena jer. tapi biasa la, kalau dia dah tido, kaghang end up aku cakap sorang2. sama je kalau aku ngantuk pun. hehehe mamai and tak sedar sangat. 
kul 645am alarm dah bunyi.. sib baik AH call and kejut lagi dalam kul 7 lebih.. t…

Short Getaway Part II

masa aku attend one training, we were taught to think of something that make us happy or will make us happy to go through the day. so this is one of my happy thoughts for me today lah. throwback sikit. i don't know why la but nowadays jarang pulak aku nak cerita pasal AH kan. bukan apa, kang orang kata over exposed, belum ada apa2 dah nak tayang2 the emotion. although most of the time i don't give a shite about what people think lah kan.

but that weekend we traveled back to his hometown. betullah kadang2 kita cakap, or most of the time kita cakap kita plan tapi Allah yang tentukan. so that was what happened. masa aku pergi singapore hantar Lisa tu, aku rasa macam baik i take the opportunity to actually use up my long leave and pergi masuk pulau tioman since dari singapore 'nampak' macam dekat and mudah kan. ye lah, pergi je la jetty mersing yang aku ingat macam dekat tapi i think about 4 hours jugak dari singapore. chit... and aku yang tak suka nak travel naik bas, ko…

TR90 Run - 22 Sept 2019

i could not sleep, and i watched Istanbul Aku Datang. everytime kalau nak rasa happy2 aku dont mind watching this over and over again. sebab aku rasa Lisa Surihani tu comel and Beto Kushairy tu so cool dalam citer tu.
so sebenarnya kenapa aku tak leh tido? sebab aku penat sangat kut, atau aku banyak sangat fikir. and aku rasa seronok sangat sebab aku berjaya habiskan 4.85km. mula2 patut diorang kata 4km, lepas tu aku fikir gak, awat lah tak sampai2.. originally aku datang untuk support je and jaga 2 kenit tu, my 2 nieces aged 9 and 4 years old. tapi bila aku sampai tengok semua orang punya semangat lain macam, so aku pun join lah. thanks jugak tu my running buddy mspuliz walaupun seperti biasa dia tak cukup tido sebab bertugas malam tu. and plus today mspuliz pun main2 je, memang fun for all of us. yang best nya siap ada obstacles tuh!! 
anyway back tu Istanbul Aku Datang, dulu i was like that, bila tulis blog, aku tulis macam aku tengah bercakap dengan korang. tapi entah sejak bila …