aku yang termenung

dalam kesakitan, aku try buat macam biasa. apa2 pun aku respect anak dara aku.. :) when she first had her braces on, she was so cool. aku rasa aku lebih kecoh dari dia.. well, lagi satu sebab, lisa memang jenis tak suka makan.. aku ni yang suka makan.. :P hehehe :D so hari ini adalah hari yang ke 7 aku tak makan nasi.. lapar tak? hmm mau nya tak... cuma hari ni alhamdulillah sakit dah kurang dari semalam walaupun masih sakit dan dawai2 tu masih aku rasa mencucuk2 kat tepi pipi... and di tambah dengan ulcer di dalam dan luar gusi..hmmm terima kasih lah kannn.. :P ini semua sekadar meluahkan perasaan orang yang kesakitan. yang peliknya dalam sakit2 ni kerja laju gak :) hehhe :D syabas ein!!! 
ini last weekend masa kaiser masak dinner for us :)
semalam mama aku tanya, aku larat ke nak jalan2, coz dia tgk muka aku pucat.. mana tak nya dok tahan sakit and makan tak puas. petang kul 6pm aku mintak tolong maid buatkan maggi :) at least lembut sket aku nak kunyah.. itu pun aku kunyah 2 kali pastu main telan jer... *sigh*.. and by 9pm aku dah lapar, aku pun pi dapur, blend protein shake + low fat milk + banana sebijik... hmmm sedap siot... :) hehehe :D jadiklah banana smoothies :P and by the time kaiser balik, aku dah siap sidai kain sebanyak2nya... and cuci pinggan and periuk dalam sinki yang dia tinggalkan.. hampeh tul.. kesian dia, balik nak borak2 dengan aku, tapi aku mampu senyum je buat masa ni... sorry ehh sayang... sekarang tgh malas lah nak bercakap.. :P dah settle kemas dapur, aku telan painkiller sebijik and dok lah sebelah dia tengok tv... layan la hawai-5-O sat...

by 11.15pm aku dah ngantuk... aku naik atas, check anak2... mula2 bilik lisa... cium dia dulu... then bilik joey.. and kissed him pulak..tutupkan lampu... hmmm tak de lak love letter dari joey kali ni.. heheh :D kadang2 kalau dia dah kena masuk bilik and he needed to say something, he'll write me a letter :) and aku kena check dia dah bukak jam ke belum, coz kalau belum maknanya dia belum solat isya' and aku kena kejut dia dulu for him to solat and tido balik :) pas tu baru aku tutup lampu and pi bilik aku.. macam ni lah routine aku tiap-tiap malam... kaiser pun dah biasa... coz kaiser tahu, i cannot sleep without kissing my children goodnight :)

dan malam tadi, kaiser kesian kut tengok aku dah berapa malam tido tak lena.. mana tak nya.. kadang2 tu bila dah terlelap, aku terkejut and tergigit bibir sendiri or dawai tercucuk.. sakit siot!! and malam tadi dia tido sambil usap2 kepala aku... hehehe :D somehow, aku terasa sangat di sayangi...cheywahhh... jiwang karat! :P ehh tapi betul tau... and i slept better :)) hmmmpphhh... sayannnggg laki aku :P ahaksss...  haa ni gambar2 aku pi makan sushi dgn lisa... and kaiser join later..
nak senyum pun ala2 control... sakit siot.. 

Comments

Snuze said…
Braces, eh? Wow.

*blinks*

I respect your fortitude, man. May the pain disappear soon. As for soft foods, that's why God invented stuff like yoghurt and ice cream. No chewing required!
Ein said…
yes laa braces.. gatai sgt nak pakai...amik kau.. :D hehe :D no turning back man...

i forgot abt yoghurt... baru teringat when i reached jakarta.. after this yoghurt will be in my meal on daily basis ;) ice cream.. err.. not a fan lah.. :P too sweet.

Popular posts from this blog

bla bla bla

sunyi

Tombiruo