istanbul aku datang - my personal review

kadang-kadang aku fikir... betul ke aku ni dah 40 tahun? errkk!! hahaha ... ye la pn ain oyy... this is reality... chop chop... jangan pulak korang rasa aku tak dapat menerima kenyataan? sebenarnya aku tak kisah pun. maksud aku, semua orang gets older. the most important thing is how you grow old? what achievement that you've got.. ;) faham? ehh... sudah larik topic daa...

anyway ini ada kaitan sebenarnya dengan posting aku hari ni. korang jangan tak percaya. time aku tulis ni, dah 4 kali tengok citer ni... well, 2 kali tgk betul2 and 2 kali sambil dengar2, sambil buat kerja lain. serious best citer ni :)

mula2 gang2 mak2 dalam wassap aku dok citer... aku tak ambik pot sangat. kenapa? honestly, aku tak minat any of the pelakon dalam citer tu. i am not a fan of lisa surihani sebab aku rasa dia berlakon suka jerit2... high pitch and aku bingit.. and maybe, her lakonan yang first aku kenal dalam citer ombak rindu..kureng sikit kut.. and next, beto kusyairi... selalu aku dengar nama tu i.e. baca nama tu... pun aku tak amik pot.. adakah kerana dia kurang sasa? haaha...chill chill.. siapa2 peminat tegar kat luar tu jangan amok dulu ya... ini MY personal review... jangan emo :p 

so, bila aku tanya lisa, dia kata i might not like it because my level of love story is #adamhawa... so apa sangat la citer ni... and guess what?? she was wrong! I LOVE THIS MOVIE!! hehehe :D 

cerita dia kelakar, light, bersahaja and owhhh sweet menyentuh kalbu okay... dan ya... aku nangis la tengok citer ni... walaupun aku dah agak yang si azad tu mesti ada gf lain... ye lah kan.. takkan la gf datang jauh2 awak buat dek jer... layan pun acuh tak acuh jer... 

and si dian ni... omg... kalau korang nak tau... adik aku yang bongsu.. ha macam si dian ni lah.. dengan kecoh nya.. kalut nya... pot pet pot pet nya... and stylo nya... hahhhaa :D aku dah tengok citer ni 4 kali kan... aku tersengih jer tengok si dian nih.. cuma dian ni cool lagi lah compared to adik aku.. 

si harris pulak...omg i so love his coolness and aku cakap muka si beto ni muka jawa lah.. eheheh :D jangan marah... jangan marah... aku pun jawa hokeh... :p cara dia bercakap dalam citer tu...adeh la... meruntun kalbu gitu :p 

aku suka, bab2 yang depa gaduh.. depa naik scooter chomel tuh... depa ala2 picnic dengan family omar.. and yang  part aku nangis tu part masa harris basuhkan rambut dian lepas dian finds out azad ada awek lain... 

and owh... lisa cakap dengan aku... dia bengang sebab kawan2 azad tak bagitau dian yang azad ada awek lain... so i told her, 

"brotherhood among guys memang sangat kuat. and they will not bocorkan rahsia apa2 tentang kawan diorang kat saper2 walaupun gf atau bini!! kena amik tau tu..."

so, untuk korang yang suka cinta budak2 muda... citer yang lite and easy...touching.. tengok lah istanbul aku datang..best!

this movie telah mengakibatkan aku nak tengok lagi citer2 yang ada lakonan lisa surihani and beto :)

hmmm bila la laki aku nak ajak aku pi istanbul nih... lisa sure suka.. :p

Comments

~ hah tengok..akak pung dh ske kat beto kan kan kan..muahahaha..my impian guy is BETO la..ehehehe..siyes memang teruja sgt ngan dia..semua lakonan dia sgt cool..dan sangat bes..! tp bila dia belakon jd jahat..sgt jahat OKE..! ahahaha..
ye la kak..broterhood among guys memang sgt kuat..! sbb nor pung dh penah terkena cam nih gaks..baek nyer kawan dia kaver mamat tuh ader awek lain..

Popular posts from this blog

my fitness journey

migraine is my bestfriend

tapi bukan aku