Read in your language

Search This Blog

Followers

Total Pageviews

Maldives Here I Come - Ep 03

by - March 05, 2019

Jan 28, 2019: kalau tengok kat board tu, its medhufaru dive site. but what i remembered, that morning, kitorang semua dah terasa macam army. bukan apa, kat sana semua nak cepat... kalut jugak kadang kala. time tu kitorang kena turun cepat.. tak leh delay kat atas lepas terjun dari dive boat. apa2 pun DM Lee akan sentiasa tunggu aku. memang best la. 

aku ingat masa tu laju gila kut.. aku bawak camera kejap je sebab camera aku takat 15m je.. and most of the time we dived deeper than that. so memang tak leh pakai la camera aku tu. i will only use it for anything shallower. and plus aku pun pun reti sangat ambik2 gambar ni. setakat sajer nak capture apa2 yang aku boleh and share with my friends and family. masa kitorang turun tu, aku tengok my dive buddies dah macam form bentuk V and we dive memang laju.. dah kalau atas darat ala2 macam berlari. aku tengok memang best.. nak explain secara bertulis pun tak tau macamana tapi rasa macam peluru berpandu punya laju.. and aku pun follow je dari belakang dengan DM Lee. aku memang sentiasa kat belakang pun sebab aku lebih selesa and relax. and masa dive ni our other DM, DM Pino was not happy with the dive site rasanya and kitorang naik lebih cepat. 

memang diving gives me that peaceful feelings.. like we are in another world - and betul lah apa yang terjadi selepas dive ni, i was in another world ~ somewhere i would never expect to happen during this dive trip but as hambaNya, aku redha for whatever that has happened. 

that's me and DM Lee... thank you for taking care of me underwater
yes this is a short posting coz there will be a longer posting coming up from me. maybe not immediately, maybe aku akan selit posting2 kisah lain dulu sebab untuk aku post tragedy yang terjadi kat Maldives takes time. so, you all sabar menanti ya. 

adakah aku kesal dengan apa yang terjadi? nope.. not at all - sebab life aku memang macam ni. aku terima je apa yang Allah bagi kat aku and aku sentiasa take it as a part of my journey dalam dunia ni. aku hidup tak lama, kita semua hidup atas aturcara Allah. so kalau kita follow je, insyallah kita akan ok. have trust in Him, always. 

 👉Tragedy 28 Jan 2019



You May Also Like

0 comments