Pemergian azli

Aku dah tertidur sebenarnya.. selepas makan ubat batuk. Sakit dada rasanya bila batuk macam ni. Dah dua hari. Sekarang tak boleh tidur balik sebab teringatkan Azli. 6.05ptg, 25 Oct 2014, rakan sepejabat Azli, telah menemui Maha Pencipta. Jam sekarang pukul 1245am, 26 Oct 2014. Aku terbayang2 my last met with Azli was a few days before his accident. Biasa pagi2 aku akan breakfast di tingkat 13, pagi tu aku terserempak dengan Azli di ground floor as i was walking towards the lift. Azli seperti biasa sambil tersengih2 tengok handphone sambil berjalan. Aku tegur Azli macam biasa.. "oit.. haa sengih2!" And Azli nyahut "oikk.. he he" sambil jalan terus..masih tersengih. And that was my last memory of him alive. I guess Allah wants me to keep that memory of him. When we, staff of Malakoff heard of the accident, we were sad and shocked. We cried together during the Solat Hajat. We prayed for his family to be strong and Azli to come back to us... but Allah loves him more. Semoga roh beliau tenang di kalangan orang2 yang beriman. Biarlah senyuman itu menjadi ingatan kami, warga Malakoff. 😢

Photo fm Ita's (Azli's wife) fb.

Comments

Popular posts from this blog

bla bla bla

sunyi

Tombiruo