arti setiakawan

dulu pernah ada orang komen blog aku, sumer tulis bahasa omputih. jadi hari ni, or tetiba topik kali ni aku tulis lah dalam bahasa melayu.

orang pernah berkata (cheywahh... geli pulak aku baca... :P), the higher you are, the more lonely you'll be? err... sebenarnya, aku bukan nak cakap pasal ni, kut... tapi apa yang aku nak cakap is..
  • kadang2 orang yang paling rapat dengan kita lah musuh sebenar. orang yang jauh, tak de kena mengena, yang kena tuduh.
  • kadang2 kita bercakap sebab kita nak bagitahu perkara sebenar. macam laki aku selalu kata, the truth hurts.. itu belum kena style laki aku cakap lagi... bisa dia menusuk kalbu.. :D tapi sebab dia ikhlas, terima je lah.
  • kadang2 aku bertanya sebab aku tak suka tau cerita dari mulut orang lain, tapi aku boleh disalah erti kan.. tapi tak pe lah. Tuhan tahu niat aku.
  • kadang2 aku buat2 sibuk... sebab memang aku penyibuk... hehehehe... chop...chopp... yang ni lawak.. jer.. :P hahhah LOL :D
  • kadang2 kita bercakap dgn kawan yang boleh bagitau apa yang kita nak dengar, dan bukan apa yang sebenarnya berlaku. tapi pada aku, biarlah kenyataan tu menyakitkan hati aku asalkan, itu lah yang sepatutnya aku tahu, dan aku perlu berubah demi kebaikan.
  • kadang2 disebabkan blog, orang hilang kawan.. :O :'(
  • kadang2 kita sedih tapi sebenarnya tak tahu apa yang disedihkan... or maybe, it is too complicated (alamak..bahasa omputih..!) to even put it out one by one..
  • kadang2 bila kawan start bercinta, kita leh hilang kawan jugak. dulu aku ada kawan yang aku boleh cakap bila2 masa tapi skrg bila dia dah bercinta, nak reply sms aku pun it takes time.. ya Allah apa aku busdus sgt emo nihh??? :P i hope dulu zaman aku bercinta aku tak gitu.. or maybe i was tapi aku tak sedar?? errkkk....
kadang2 aku dah tak tahu, siapa kawan aku yang sebenarnya...

but i like what my friend said, "it is just that you are at a different phase now. you talk and do different things. that's all"............... and i went silent... "really?"

Comments

~ orochi ~ said…
~ huh..sis..tetibe terasa mcm nor jeks yg "org penah" tuh..ahahaha..
~ hem..keseluruhan cara akak menulih n3 kali nih agak bagos..! truskan usaha anda utk menanamkan minat menulih n3 dlm bahasa melayu..skang kan kempem utk kita lebeh kerap berbahasa melayu..tak tgk iklan tv eh..??
~ ape pung..isi kandungan sis..heemm..oke..! last tuh cam sedeykan..ye la..sbb nor pung penah alami mende yg sama.. ^_^
Ein said…
hahaah :D ma acih ma acih... bukan apa, readers kita campur2, kalau tulis bahasa melayu depa tak paham... gitu... ;)

Popular posts from this blog

Tombiruo

bla bla bla

sunyi