Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2019

Seminar Motivasi Usahawan

i am taking all the opportunity to learn more about this business. preparing myself and get myself equipped with all the knowledge about the company, progress, updates, compensation, business and marketing plan for my next journey. insyaallah semoga Allah permudahkan.
7 Dec 2019 was the date that i was supposed and paid the ticket to attend the Pharmanex Training by NuSkin at their office. and on the same day i received an invitation for a Seminar Motivasi Usahawan at G Tower, KL by Dr Yulia Sari from Jakarta. I love to listen to all experience in their journey with NuSkin. So far, tak ada yang mengeluh, in fact all of them pasti ada rasa puas hati dalam diri masing2 sebab dalam menjana pendapatan, they also get to help a lot of people through their health journey. 
and on the same date jugak, my cousin invited us to his daughter's wedding. aku terpaksa timbangkan yang mana satu aku akan pergi. and as always, kita mampu merancang, Allah sets what is best for us. di takdirkan, tic…

pasrah

since many years back memang aku selalu biar Allah aturkan hidup aku. lebih mudah berserah daripada kadang2 plan beriyer and tak jadi, akhirnya mesti sedih gila. macam tu jugak pasal kerja aku sekarang ni. dah kerja lama and disebabkan dah dalam comfort zone, susah nak berubah tempat kerja. alhamdulillah the challenges semakin interesting and somehow aku dapat meluaskan experience aku kat area lain. tapi, somehow dalam kegembiraan aku in getting new experience, Allah bagi aku satu peluang yang aku rasa rugi aku tak ambik. and so, daripada pening sangat, aku berserah lagi and selepas 4 kali solat istikharah, aku buat apa yang aku tenang nak buat. semoga Allah permudahkan segalanya untuk aku, dan masa depan aku, insyaallah. aamiinn