Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2019

What friendship means to some...

i was watching a tv series one morning, titled 'a good doctor'. somehow i was lazying on my bed and switched on the tv. the case for this 1 particular patient reminds me of my own medical condition way back in Jan 2019. in the series, the patient had pulmonary edema just like what i was diagnosed with when i was rushed to the hospital. in my thought at that time, no wonder 1 of my friend's face looked worried (when he read the doctor's notes) when i thought there was nothing serious about me. anyway, in the series, that patient died the next day, she had difficulty of breathing, which i experienced that too, and had lots of fluid in her lungs. yep, similar. cuma her case due to her heart issue, but me, due to pneumonia and i dived. i was lucky that i get the treatment fast and alhamdulillah i survived the ordeal. 
okey, so, what has this got to do with the title of this posting?
well, like many others, i tend to think back all those friends that helped me through, whe…

New BMW i8 launched in Malaysia - written in 2018

dream car? i don't know. tapi aku cuma nak cerita, masa aku on the way to work this morning, i saw this car from my car rear mirror. aku nampak mata dia memang sexy and garang, (dah macam mata mischa pun ada 😛) and the car was orange in color. aku tengok hidung dia aku dah tau it is a Bimmer. yeup, i am a Bimmer lover. and somehow for the past year aku try untuk suka Merc, tapi nampak gayanya jiwa aku tetap ke arah Bimmer. 
so pagi tadi masa Bimmer tu kat belakang my Hareth, dia tak de pun highlight kat aku suruh ke tepi ke apa, tapi untuk aku sendiri mau ingat la kan. lagipun i need to let the car pass so that i can see the rear. aku memang suka tengok buntut keter. cara aku nak terpikat dengan kereta is to see its rear. 
so bila kereta tu passed by aku tengok plate number kunun nak find out siapa owner tapi memandangkan aku ni sekarang mudah lupa, sampai office dah tak ingat apa plate number kereta tu. tapi aku ingat nombor 118, so now i know why lah kan. 
aku pun berangan, bi…

Congratulations!

i am so proud and grateful to be associated with the company! and with Success Together Team, insyaAllah we will be able to help and transform more to lead a healthy lifestyle and achieve their goals!

if you are looking for an effective weight management plan and safe for your body. Whats-app me for an appointment and i will share details. 

Testimonials




Ayah turned 80

we had a mini celebration on the day itself which was on 12 Nov 2019, at Fish Manhattan Restaurant in Wangsa Walk Mall.

we always have makan2 or big party when we celebrate our birthdays. it is a good excuse to have a good gathering within the family members. when we get extra excited we tend to extend the invitation to our relatives as well. this year ayah turns 80 and earlier, of course we wanted a big party for ayah, spending extra together with the relatives and get a good musician to perform. however, along the way, i dont know whose idea it was but it was a brilliant idea that we just keep to Kalam Clan only - and of course exceptional for AH. as somehow or rather he has been accepted to be a Kalam Clan member, although still sort of unofficial. 😊 ihik... kira on probation lah ni. 
and actually most thanks to N1 for sponsoring the venue and main dish, N2 (that's me 😋) sponsored the t-shirts for N1 and parents while N3 and N4 together with Marissa & Kelly co-organised …

weekend yang penat tapi berbaloi

tak semua orang sanggup invest RM380 untuk attend 3 hari konvensyen. lagi2 orang2 yang tak faham and closed minded on certain business opportunities. tak semua akan faham sebab lain orang lain minatnya. tapi untuk aku, it was tiring yes, tapi cukup berbaloi. untuk input information yang we can use in expanding our business. and tak semua orang boleh berjaya sebab business ni memang memerlukan kesabaran and persistence, orang kata. the last aku join network marketing was few years back and aku penat. and this time aku join lagi coz kali ni aku happy sebab this company has helped N3 to reduce her weight since berbagai2 cara and pujuk rayu kitorang buat kat N3 tapi tak berjaya and to add, aku rasa compensation plan dia lebih menarik and cepat and commission rate yang tinggi. 
anyway, side track kejap, aku ada ghost reader yang rajin letak comments sebelum ni. before this aku layan tapi lama2 aku rasa mamat ni annoying giler siot. so sekarang aku set kan cuma orang yang ada account je bo…

Lelakimu Yang Dulu

after tengok drama kamal adli dulu, aku tak de lagi tersangkut apa2 drama. terasa kosong jugak hidup aku. hahaha 😁 but somehow bila aku dok masuk youtube, asyik keluar je drama ni. after so many days, akhirnya aku pun terpanggil nak tengok. mula2 tu tengok nelydia berlakon macam tak berapa best. maybe sebab aku dah pernah tengok uqasha. patut aku tak leh compare tapi terrr compare jugak. sorry lah ye. but after a few episodes, dah boleh terima lah nelydia ni berlakon. less manja than uqasha but ok lah. and since dulu pernah kut sharnaaz berlakun dengan ayda jebat, aku dah tak de peluang nak tengok sharnaaz berlakon lagi. dah lama tak terjebak kan? tapi bab berpasangan memang sharnaaz real lah berlakon... kalau aku suami si nelydia tu, memang confirm jealous. 
aku tengok watak idlan aku jadi penat. ada ke orang macam tu. and owhh the sister si faiqa tuh pun macam tu. letih aku. tapi yang peliknya aku layan jugak kan. ini la penangan drama melayu. and another pelakon, redza rosli, som…

kisah pagi jumaat

saje je nak buat posting ni so that ada bahan untuk you all baca time lepak2.. heheh perasan macam ramai sangat readers aku kan. tak pe lah.. anyway, for now aku fikir aku dah kena redha dengan keadaan aku yang sebegini. so bila tiba hari jumaat somehow i sort of pakai leggings yang tak nampak sangat macam leggings and with a long top to cover my sexy butt.. hahaha #silajanganmuntah.  entah macamana tetiba time ni la jugak ada fire drill kan? time malas nak berjumpa ramai orang. tapi nak buat camna kena la jugak keluar office. kaghang reported terbakor pulak. and biasa lah, kitorang ambik gambar time ramai2 tu. and ada je mulut puaka dok ngata muka aku tembam, nak ku cilikan je mulut tu tapi malas nak layan dah. today dia beruntung sebab aku tak de mood nak laser dia balik. there is a reason why she left the company. 
and today time petang, well tak lah petang sangat, dalam kul 3pm macam tu aku jalan pi family mart dekat dengan office ni untuk beli snacks, aku terserempak dengan WJ a…

what is Fibromyalgia Part II

dr r gave me 2 types of medicines. yg satu tu so that i will sleep early and when i took it for the first 2 days, i slept like a baby from 930pm to 600am which is really good, cuma sakit badan masih ada. and i was told not to take any painkiller except the one she prescribe yang boleh makan malam. jenuh weh siang hari. 1st day tu ok lah coz i was on medical leave, at least lepas physio dapat tido tengahari tu, yang hari seterusnya.. adeh...
the 3rd day, i took my ageLoc R2 and ageLoc YSpan yang memang aku consume for the past month. alhamdulillah, the pain was manageable and tak stiff sangat. it didn't go completely but at least tak la rasa kejung and kejang sangat, and i feel ada tenaga for the whole day. so, for those yang ada issue vertigo, baru lepas surgery or patah tulang, kena stroke, and banyak lagi, boleh consume DuoPack which is ageLoc R2 and ageLoc YSpan coz it helps on the recovery process. For further explanation, nak senang buat appointment dengan i, and i can cerit…

what is Fibromyalgia

i have been taking painkillers for the past about 2 months. bila habis je pi clinic, habis je pi clinic. until aku rasa this is too much. takkan hidup aku nak bergantung dengan pain killers je. dah la aku ni tak rajin minum air. kesian kidney aku kena berkerja keras kan. takut ni sebenarnya. so akhirnya, dr t refer aku kat specialist kat pcmc. bukan apa, record aku dah berlapis2 kat pcmc tu, kalau aku pi hospital lain, jenuh pulak nak explain dari a sampai z kan... 

apa yang aku sebenarnya rasa? setiap joints aku ketat and sakit bila nak diluruskan. bila aku baring mengereng time tido, nak ubah position takes time sebab aku rasa seluruh badan aku kejang. for me to turun sujud sakit joints aku. bila pagi2 aku nak jijak kaki ke lantai tumit aku rasa tajam and i will be wearing my bedroom slippers. jari2 tangan aku sakit sampai nak genggam pun payah. 
so, bila sampai harinya untuk appointment, dr r pun tanya lah aku how i feel and how long i have been feeling all the pain. and she did some…