Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2019

Cari Aku Di Syurga

musim berdrama telah bermula. aku baru habis, settled... entah macamana aku tersangkut dengan cerita ni. must be because of aeril tu and also janna nick. tertengok trailers kat ig sebenarnya, lepas tu terus tersangkut. one thing aku notice, drama2 melayu sekarang ni kalau orang ado2 jer, mesti nak pakai mini cooper. bosan betul. cuba lah pakai Z4 ke, best la sket. dah a few drama's aku tengok sama jer, dari masa layan drama fattah amin dulu yang dengan janna nick pun macam tu jugak. 
anyway, drama melayu ni biasa lah, mostly pasal cinta dua darjat. orang kaya tak leh kawin dengan orang miskin. atau nanti kalau kawin dengan orang miskin hidup tak happy sebab tersiksa tak cukup duit je. 
so cerita ni lebih kurang macam tu lah. best jugak lakonan both aeril and janna nick cuma kadang ada lah nampak macam over sket si janna nick ni. dia ni memang semula jadi tomboy agaknya, so memang agak garang gitu perangai dia. and typical malay drama, all these kawin2 paksa.. adeh.. what is dis??…

a different kind of love

this is not the first time i am telling you in my blog, that i have other postings in mind. but it is okay, i will write first before i lose my idea on what is making me happy and cannot stop smiling till today. perhaps this should be one of the what i should be grateful of notes. 
nothing surprises me anymore nowadays or shall i say - i do not appreciate surprises coz most of them today does not make me happy. but last weekend was different. what i have with MrH was something that i don't believe in before, which is, long distance relationship. 😸 but perhaps due to different circumstances, i am accepting this to happen in my life right now. of course with some conditions. 
i was feeling quite down - very down for the past few weeks. MrH has been very patience with me, at least until today. and i pray that he will be the same or better in our future together, vice versa. 
we don't see each other every day, and at the moment it is every 2 weeks. long distance relationship can…

SUAMIKU MILIK WANITA LAIN

i think i have read this before, but i received this again from my mom in our chat group. we have a few chat group together. please read this story and my review/comment at the end of the story. 😉
-ain kalam
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Berpuluh kali membaca artikel ini, tidak bosan.
Pagi2 lagi, Sarah mengetuk pintu rumah ibunya. Dia menggendong anaknya dan bawa tas besar.

Dari matanya yang bengkak dan merah, ibunya sudah tahu yang Sarah bertengkar lagi dengan lakinya.

Meskipun hairan, kerana biasanya Sarah hanya setakat telefon sambil menangis jika bergaduh dengan lakinya.

Ayah Sarah yang kehairanan, tanya masalahnya.

Sarah ceritakan dari mula pertengkarannya dengan lakinya mlm tadi.

Sarah kecewa kerana lakinya telah membohongi Sarah selama ini.

Sarah terjumpa buku bank lakinya terjatuh di dalam kereta.

Sarah baru tahu yang lakinya selalu mengeluarkan sejumlah wang setiap bulan pada tarikh yg sama.

Sarah juga perasan, wang yang dia terima jumlah yang sama.

Bererti suda…

photoshoot 2019 - 2 June 2019

the decision was made dengan tak semena2. ha gitu lah ceritanya. lepas keluar hospital, aku jadi stressed. dengan muka tembam nya, dengan orang2 yang bertanya soalan2 meletihkan and menyakitkan hati nya.. tiba2 aku rasa, why not buat sesuatu yang akan buat aku happy.. which was -- photoshoot, at that time. aku dah ala2 pasrah time tu dengan muka aku yang ala2 minnie mouse ni. 
so, i told joey and MrH of my intention. memang la this year kurang bersemangat sebab lisa tak de. and for photoshoot pun lisa tak de. tapi aku buat jugak lah. and to be honest aku pun tak sure sangat cuma sebab dah nak raya, ambik la gambar raya. extra effort, i went to vintage saloon kat seksyen 10 for make up. ye lah, dah la tembun, kalau tak proper make up, macamana la rupanya nanti kan. 
and aku tak tau ke arah mana tujuan posting ni sebenarnya. on the day of the photoshoot, aku betul2 harap joey will be more relaxed. tau je lah anak bujang tu kalau nak suruh bangun pagi2 tu memang liat. ini pun set dengan…

terawikh 2019

every year we will perform our terawikh at my parents' house. ustaz hasry will come and lead on weekdays and weekend we will be on our own, and that is when my dad will go to the mosque for terawikh. i enjoyed this every year and been looking forward for terawikh together. 
this year i had my ups and downs during ramadhan. it has been a pattern that i get admitted during 1st week of ramadhan. dont ask me how or why, it just happened. so this year i miss the first 2 weeks of terawikh. that is the downside of ramadhan this year, the up of ramadhan is when i get to celebrate with MrH. 
somehow Allah swt has been answering answered my prayers. that someday, i will get someone who can be the Imam for me and my family. and alhamdulillah, i got to know MrH last year, as we were friends first but we got into a more serious relationship early this year. there have been a lot of beautiful things happened this year despite the health challenges that i face too. i guess life is not always ea…