Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2018

tenggol here i come (part 12)

hari dah makin gelap. masa tu aku dah start resah jugak lah.. tapi sebab kawan2 macam selamba je.. aku pun cuba la tenangkan diri jugak. kepala dah kurang denyut tapi masih sakit. aku tengok dia dah siap tukar tshirt lain. dah siap mandi katanya. untung lah kalau lelaki ni senang je. looking at him somehow just calm me down. i dont know there is something about him.. he will be just watching most of the time, doesnt talk much and he would just smile. kalau dia nak banyak or bercakap pun maybe to his friends who were with him or whomever next to him at that time. aku? memang tak la nak lepak sangat beside him. aku terasa macam segan kut. 

most of us dah mati kutu or maybe dah kepenatan and melekit or sejuk. ada yang lepak2 in different group. aku masih jalan2 atas KMPekan ambik video and ambik gambar. hehehe 😜 aku happy tapi ada sikit risau lah.. its like.. whats next. 
tengok jam dah lewat sangat ni. dengar2 cerita bot yang sepatutnya nak bawak kitorang tak boleh datang.. entah.. aku…

bahagia bukan bidaan

insiden to watch this drama series happened after i have finished watching drama cik reen encik ngok ngek. patut nak tengok dynasty tapi tak dapat tengok lagi. so bila browse2 drama online, terkeluar pulak citer ni. and pull factor aku adalah adiputra, nora danish and zamarul. and memang tak nyesal lah tengok cerita ni. korang kena tengok sendiri. aku suka drama2 yang ada unsur nasihat macam ni. memang la pada awalnya geram jugak bila tengok si suami macam tak cukup2 dengan ada wife bijak, rajin, cantik and sabar tapi mata masih melilau nak carik perempuan lain. but i guess in real life sekarang memang macam ni... tak pernah2 cukup and puas dengan apa yang ada depan mata kan. but in the end he married a janda anak 2.... hehhe yang part ni je bagus coz at that point of time dia dah matang sket lah... and baru tau.. tak semestinya yang kunun chun sexy tu membahagiakan.. lelagi perempuan2 muda.. cheywah... emo pulak sis tetiba.

but hey this was about the drama ok. cuma helok pulak some …

macam ni ke malaysian?

since october aku start mengajar kat batu caves and normally lepas habis class aku akan balik terus sebab tak de kawan nak pi lepak makan. but somehow my mind macam dah set even before class untuk makan my grilled chicken. sebelum class aku lepak ngeteh dgn mr c and tengok dia  makan mee goreng sedap benau.. he offered lah tapi memikirkan aku ada class, kaghang muntah mee pulak lepas lompat2 kat class. anyway posting aku hari ni bukan pasal mr c tapi pasal minah yang aku jumpa kat dataran food truck tadi. aku agak bengang lah tapi tak pe la hak dia kut dia tak nak share.. bila aku post kat status fb aku, macam2 andaian orang/kawan2 aku pasal minah ni. entah la.. agak2 lah nak sweet2 pun... tak consider langsung orang lain yang memang perlukan tempat duduk untuk makan. bukan aku nak pandang ke stare kat boypren ko kut.. sah2 bukan taste aku. so here goes my bebelan lah kan. kalau aku, i dont mind kut sharing thinking of the situation kan. haiishh...  was alone at food truck.. cari meja p…

tenggol here i come (part 11)

kayuh jangan tak kayuh orang kata. aku pun gigih la swim backwards coz it is much easier macam tu sambil dalam hati aku doa, ya Allah Kau sempatkan lah aku dapat amik gambar sama2 dengan diorang ni.. heheheh πŸ˜‚ alaa nak jugak terselit citer pasal dia. ermmm tak pe lah ehh.. dah memang dia salah satu highlight weekend aku pun. aku jeling and nampak dia kat the other side of the jalur gemilang. dia dah macam budak2 dah muka happy semacam jer. hahaha πŸ˜…
seronok time tu Allah je tahu and i don't regret at all for jumping in walaupun badan dah hampir tak daya but with the semangat of everyone time tu, makes me glad that i decided to join. selepas event bila dah dapat gambar dari drone, memang lah aku jadi bahan gelak tapi tak pe lah..kenangan manis tu tetap ada. hahaha πŸ˜…
so that part dah settle. and ramai2 sama2 kitorang lipat jalur gemilang and bawak balik naik ke boat untuk bawak balik ke darat. hehehe πŸ˜‚jangan pulak ada yang ingat kitorang tinggal je kat dasar laut. lepas ni meman…

Mariah Carey - My All

I am thinking of you
In my sleepless solitude tonight
If it's wrong to love you
Then my heart just won't let me be right
'Cause I've drowned in you
And I won't pull through
Without you by my side
I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine
'Cause I can't go on
Living in the memory of our song
I'd give my all for your love tonight
Baby can you feel me
Imagining I'm looking in your eyes
I can see you clearly
Vividly emblazoned in my mind
And yet you're so far
Like a distant star
I'm wishing on tonight
I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine
'Cause I can't go on
Living…

my current fav song for cool down... and when i listen to this song now... it just reminds me of you..

cik reen encik ngok ngek

daripada aku susah nak tido ingatkan benda2 yang tak berfaedah, baik aku layan drama ni. memang la ada je orang yang kata buang masa layan drama2 melayu. tapi pada aku, aku suka je layan citer2 yang menghappykan aku walaupun aku jadi tak cukup tido. anyway, baik tak cukup tido angaukan artis daripada angaukan someone yang memang sah2 bukan milik aku.. perghhh... statement - memang tak boleh blah πŸ˜€ aku start layan ni sebab mama dengan adik aku yang start. mula2 rasa apahal tajuk macam pelik jer tapi bila dah start tengok, apa lagi.. memang dah stuck la ni. aku suka all the actresses and actors. dah lama aku tak tengok badrul muhayat kut. one of my fav actor - handsome. sekarang ni memang nampak sangat dia dah berusia, still good looking cuma aku rasa macam dia kurus sangat lah. 
and pasal mr ngok ngek pulak, lakonan fikry memang best. and he is so selamba and partnering dengan farah nabilah pun sesuai sangat. suka the romantic comedy dalam citer ni and all the unsur2 nasihat yang dis…

i am ok

hmmm baru nak post kata dah ok. tapi rasanya macam tak berapa ok. but anyway, tak kisah lah.. ok ke, tak ok ke, buat2 je ok. that is what i need to portray to the public. 'all the time ok' sebenarnya nak bebel tapi tengah kepala panas and tangan sejuk. will write more next time ok. sorry about this.. tengah rasa tak best plak.
berapa kali kau kena macam ni. bukan salah sapa2 tapi diri sendiri. padahal sebelum tu dah tau and dah konon prepared the expectation. just stop it lah. stop being fragile and stupid and weak. take care of your own heart. benda ni temporary je. kau anggap je lah it is all too good to be true and the good ones are taken. Allah bagi kau peluang untuk jumpa yang lebih baik and meanwhile dalam proses tu akan ada je dugaan2 yang Dia akan beri. kau sendiri tahu Allah tak akan menguji hambaNya kalau dia tak mampu nak handle. ayat cliche tapi kau tau kan this is not the first test pun yang Dia bagi kau. bila Dia tengok kau agak lalai Dia akan bagi sebijik kat muka kau. pastu kau akan terduduk and muhasabah diri. mungkin dia hadir pun untuk test kau samada kau ni kuat ke tak. 
tapi sekarang ni kepala aku panas.. tangan aku sejuk. eehh ehh cakap pasal siapa ni?

Pink October ZUMBA 2018 is coming soon!

tragedi oktober

sebenarnya tak de la aku rasa macam ni sangat. saje je melayan emo aku ni. tak de apa2 pun tapi bila baca tu macam terasa sket... sket je lah... or.. tengah nak monsoon kut. bila monsoon tak boleh gi diving... eh tiberrrr...! LOL 🀣 kalau baca memang la macam jiwang karat kow2 kan? bagi chan la sekali sekala nak propa. 
agaknya macam2 yang aku fikir - tapi most of it sebenarnya aku excited pasal event hari sabtu ni ok. memang badan and minda tengah penat. so apa2 yang aku dapat fikir untuk entertain kepala otak aku, aku layan. orang nak kata aku over ke gedik ke, aku ada perasaan kut. 
anyways, malam tadi aku seronok dapat kumpul2 balik members divers yang jumpa and kenal masa trip tenggol last few weeks. ye, aku tahu, 'novel' aku tak sampai ending lagi. korang tau la sebenarnya aku nak highlight kan part kitorang on the way back tu - the most challenging part, tapi biasa lah kan, nama nya je 'novel' so mesti ada ada selit2 kisah kengkunun jatuh hati etc etc.. baru la…

tenggol here i come (part 10)

agak2 bila 'novel' aku ni nak habis eh? hehehe 😁 seronok ke you all baca? jenuh jugak nak kena mengingat balik what happened. so the story might ada yang tertinggal details ok. apa2 pun i think whatever that i feel for him could be something temporary. and even if our feeling is mutual... cheyyywahh... it could be just a crush. and i / we just go with the flow. honestly he was the highlight of my weekend trip. korang jangan pulak kecam aku awal2 ni... semua ini ketentuan Illahi... ehemmm... the doa for me to meet new friends is fulfilled and get new excitement, sort of. okay back to the weekend story...
it was a bit kelam kabut going back to the small boat for the 2nd attempt. i was feeling really weak but tengok all the other divers - memang sangat jealous lah. semangat len macam kot! aku sebenarnya dah tersadai kat tepi boat polis marin tu. ehh ok ok sekarang dah atas boat kecik. aku nak angkat tank pun dah separuh nyawa.. tapi tengok muka dia adehh.. cair dowh.. #bongok

a…

plans

i wanna write about tenggol tapi sekarang tengah tak de mood. mixed feelings.. tettt.. jeles? #bodo!
anyway, i will be having an awesome diving trip next year, dari mana aku nak korek duit, aku pun tak tau. but if that is the goal - i will sure work for it and will get it! kalau tak, tak de la my life tagline as, "always get what i want" kan?
somehow, i received another conference yang rasa macam susah nak tolak. tengah fikir should i or should not... breaking my bank dowhh.. it is also something that i wanna achieve... tapi ... adehh.. serious dowh.. berapa extra classes aku nak ambik??
aku ke yang nak semua? tapi.. haishh.. entah la.. aku dah agak serabut jugak ni.. nak kata aku boros tak jugak. i have been buying stuff yang memang aku perlu untuk dive. tak pe lah. sekarang ni aku kena doa lagi supaya rumah aku kat taman setiawangsa tu ada monthly tenant. or dapat lagi job. or bonus tebal by december 2018.

TENGGOL HERE I COME (PART 9)

i saw a few of the participants dah terduduk kat bench tingkat aras atas of the police marine boat. at this point of time, memang dah berdenyut2 kepala aku. rasa nak tercabut dah bijik mata and it was affecting my right side of my head. i am the type yang kena makan on time. and i will have my main meals 3 times a day - tak kisah la even kalau breakfast lambat pukul 10am atau 11am, but by 1230 noon i must have my lunch. 
i was hoping that kat tingkat atas tenang sikit because level bawah dah macam sesak dengan divers at the table. yes we have like meja makan kat tengah2 boat tu. serious aku dah tak larat. at the end of the 2nd floor dah nampak 1 of the DM dah terbongkang tido kut. so i find my way somewhere next to him, cari tempat bersandar nak tido jugak. hoping at least lega sket sakit kepala kut.  yeap found a spot... tried to close my eyes. and i think i dozed a bit. not long after i saw him coming. he looks tired too and he was also looking for a spot to rest. he leaned near th…

hope

i always ask myself why is it that whenever i am at calm, He will give something to make my life more interesting but with some challenges. not that i have not faced those challenges, i have but why does it keep on coming back to me? the same scenario quite a number of times. am i searching? if you ask me, no, coz i have done searching. it if it comes to me, i will accept with an open arm. just that now, i know what i want in my life.
thank you for making my life journey still as colorful as before. but please make me able to go through it too, once again. You know best what is in my mind, in my heart and yet You like to let me fly high - floating and i really hope that You will let me grounded once again safely.
with all these feelings that i have for him, deep down inside there is no hope as i wish not to rock the boat. i know how it feels to be on the other side - i have been there. if i were a bitch, i wouldn't care. wahh it rhymes πŸ˜€but please let me enjoy this temporary hap…

Cat Day Run 5KM Virtual

sekarang tengah jiwa kacau so my postings agak bercelaru sikit and there will be delay πŸ˜‹ tak pe don't worry, aku memang macam ni. kadang2 bodo dengan perasaan sendiri lepas tu bila dah tersungkur terpaksa la hadap sendiri. masalah aku dengan terlalu optimistik tentang orang ni payah. agak2 la kann... dah helokk je gayanya mesti la dah berpunya - otak kau kat mana ain?? dah.. distance yourself - so i said to myself.  masalahnya.. dah kena pasak katanya.. lol 😡 apa2 pun, orang tua2 kata jangan bermain dengan api, nanti terbakar sendiri... sekarang ni dah agak hangus jugak lah.

okay, back to original posting aku, which is about my 1st 5km virtual run in oct 2018 sempena Cats Month! 
i slept around almost 2 am coz waited for Kate to arrive from Lombok. and in the morning i woke up still contemplating - should i just be lazy in bed while waiting for Kate & Joey to wake up and make myself usefull!..the thought came that i have 2 5km virtual runs to do in oct 2018.

and today i did i…

ZUMBA Pink October 20 Oct 2018

Let's Do a Come Back!!!The annual HKL Pink October Zumba #hklpoz2018 is back for it's 2018 edition and this year, it will be bigger and better than before. The HKL Pink October Zumba #hklpoz2018 is held in conjunction of the HKL Pink October Week (15th - 20th October 2018). The aim of the Pink October Week is to increase awareness towards early detection and prevention of breast cancer at the earliest stage possible. The theme of this year's celebration is "FIGHTING BREAST CANCER, YOU ARE NOT ALONE". For the finale of the week, on the 20th October 2018, we welcome you to the HKL Pink October Carnival (open to all) that will be happening since 2.00 PM and at the height of the carnival, there will be a a Night Zumba session ( zumba kit holder only) that will be start at 8.30pm.
20th October 2018: 6.00pm ZUMBA participant check in and goodie bag collection
8.30pm ZUMBA SESSION 1
9.00pm VVIP Arrival Lucky Draw Session/ Prize giving ceremony HKL Pink October 2018 Closing Ceremon…

tenggol here i come (part 8)

we were divided into 3 groups. team A, 1 & 2 (team aku la tu - yakni team hanya untuk bergambor) πŸ˜‹our transport to the dive site was on a police marin boat. memang la kitorang teruja. fuuh best siaa.. dari maritim ship, naik polis marin pulak.. bukan senang nak dapat kut. we were lucky that lepas pasang our gears, diorang yang tolong angkat sebelum naik ke boat police marine. nak melangkah ke boat tu dah satu hal. 
during this time, there is one of the maritime officer yang banyak tolong we all among others. he was really helpful and cool too. nampak la he is one of the friendly officer compared to the rest. at that time my thought was maybe ada protocols yang they need to follow kut bila ada guest on board. ye lah.. unit2 beruniform ni kan bukan senang kut. banyak rules and regulations. sis nak tegur lebih2 pun macam suspen jer. 
once we were on the police marin boat kitorang pun lambai2 lah macam ala2 ratu universe gitu. by this time he could have already reached the dive site…

follow your heart but

.. remember to bring your brain with you.
this is the usual statement when it involves matter of the heart. my close friends once told me, hati aku fragile. aku senang jatuh hati kat orang...#bodo 😁 sebab tu kut senang jugak koyak #bahasalisa. ok ke mana arah tuju posting ni sebenarnya? lol πŸ˜‚
ok la aku ni luar nampak macho tapi dalam hati memang ada taman. kadang2 aku boleh control and kadang2 emotion aku control aku. and for me to control myself and akan menyebabkan tangan2 aku sejuk, dada aku berdebar2 - ha macam sekarang ni lah. memang aku rasa tak tentu arah sebenarnya. tapi aku rasa aku kena control sket ke-excitement-an aku ni. ok perkataan ni tak wujud dalam kamus, but you get what i mean la kan.
he gives me that excitement and happiness but the fact that i know so little about him, from himself makes me make a step back.. or perhaps 2 steps back. when he told me yesterday "tun ckp, kalau makan, sebelum kenyang berhenti. baru sedap rasa nikmat. overdose of everything is …

tenggol here i come (part 7)

masa pasang regulator tu aku kan macam sure tak sure.. suspen siot takut kang tak bernafas pulak aku dalam air kan. tapi sib baik SA tolong checkkan untuk aku dgn LS. eh kenapa aku tulis dalam bahasa ni? anyway, time ni mata aku melilau jugak carik dia and tengok gang2 dia macam steady je. memang la style orang yang selalu pergi dive, bukan macam aku yang kalau dapat setahun sekali tu dah memang hoyehh...  and time ni jugak semua orang memang buat hal sendiri uruskan their own diving sets. and i dont remember what we were waiting for. oowhh boat police marine kut to bring us to the dive site. we had briefing session and group photo sebelum masing2 berpecah ikut group masing2 to go to the dive site for tasks to be done. dah lepas ambik gambar group tu, i saw a group of maritime officers still hanging around kat tempat heli tu. well i dont know what its called - nama tempat tu, tapi korang paham je lah kan. memang nampak kemas and kacak lah diorang semua - al maklum, sis memang rambang…