MY BLOG FOLLOWERS

Tuesday, October 31, 2017

hanya kawan

aku tak tau kenapa aku rasa sebak. aku rasa dah lama kot aku train hati aku ni supaya be prepared walau apa pun terjadi. aku rasa dah lama kot aku bagitau hati aku yang aku tak boleh berharap. tapi bukan ke kita sepatutnya doa yang terbaik untuk diri kita and diri orang yang kita sayang. tapi korang sanggup ke terima apa2 yang orang yang kau sayang nak? korang faham tak maksud aku ni? maksud aku, if orang yang kau sayang tu berkehendakkan sesuatu yang not in your favor. ha macam tu lah.

yeah i guess sebab tu aku rasa apa yang aku rasa sekarang. i wish i can tell him that memang aku dah sayang kat dia. tapi kita cuma kawan? シ

sebetulnya, be with the person who loves you and chase after you - not the otherwise.... tapi hati ini sangat degil

Saturday, October 28, 2017

my pride

satu2 nya yang aku banggakan dan sayang, selain daripada anak2 aku and family aku - is AKO Fitness team. dulu waktu kaiser tinggalkan aku dan AKO Fitness, memang aku rasa lemah and lembik. aku dah hampir putus harapan nak teruskan apa yang kami dah mulakan. memang lah sebelum ni kaiser yang bagi aku semangat and dia lah yang mula2 percaya pada diri aku yang aku boleh buat semua ni. sebab masa aku start dulu pun aku bukannya muda sangat kalau nak compare dengan instructor2 lain. tapi aku kemudian fikir that i should only compare myself yang dulu dengan yang sekarang instead of comparing myself with others. and dengan adanya mereka yang aku boleh panggil sahabat & zumba sisters, somehow i am still strong until today. and aku dah kembali ceria and boleh tersenyum dan bukan lagi senyum dalam derita #dramasangat 😛

anyway, this morning we just finished one of the biggest event in our list. we are not the organizer, we were invited to sama2 memeriahkan the HKL Pink October Zumba 2017 sempena Breast Cancer Awareness campaign untuk tahun ni. in fact this is the 2nd year with HKL and jumlah peserta yang register sehingga 1300 orang!! 

this morning it was really hot for me and my team but because bila masing2 tengok semangat masing2... semua bertahan walaupun bukan aku sorang sebenarnya dah rasa tangan and kaki kebas2 macam dah tak boleh nak angkat pun yer. nak tunggu lagu lagu seterusnya tu... hehehe Tuhan je yang tau. to cut story short, we managed to finished the whole 1 hour in the hot sun and all got tanned beautifully. bila balik, aku dapat migraine lah kan.. memang terlantar atas katil selepas berendam dalam bath tub aku.. hehehe 😛 okay nanti kita cerita lagi ye.

if you wanna view more pictures, i have uploaded them in my fb page: akofitness720 or you can click here: HKLPinkOctoberZUMBA2017
i will upload more when i get them from other photographers.

Thursday, October 26, 2017

rindu padanya


korang pernah tak rasa macam banyak sangat benda nak cerita tapi tak tau mana nak start? aku rasa (macamana yg aku pernah cakap/tulis) hari hari aku sekarang ni memang terasa sangat laju and cepat berlalu. towards end of year ni banyak perkara or insiden yang berlaku. some are good and some are challenging. tapi aku rasa lagi banyak yang best kut. 

personal: zumba event aku tiap bulan ada je, walaupun kecil-kecilan, at least bernafas jugak la AFDA and kurang sikit aku nak kena top up. boleh la tambah2 mana mana yang patut. kalau korang rasa aku boleh kaya kalau organise event atau kalau dapat jemputan, korang salah. it is just nice so far untuk membantu AFDA untuk terus hidup and berbakti untuk komuniti. aku teringat salah sorang kenalan aku bagitau, bila aku cakap dengan dia, dah a few times kut aku rasa macam tak larat sangat dah nak cuba kekalkan AFDA. kadang2 memang aku rasa sangat tersepit, tapi alhamdulillah AFDA masih kukuh sehingga ke hari ini. mungkin ada berkat di sebalik kewujudan AFDA. where i can share the healthy lifestyle among women (and men) secara muslimah - walaupun aku belum lagi sepenuhnya menjadi seorang muslimah yang 100%. #siscuba. and kenalan aku cakap, mungkin Allah izinkan AFDA untuk terus hidup sebab secara aku tak sedar, aku buat some people happy dengan menyediakan tempat untuk diorang beriadah, untuk jumpa kawan2 baru, untuk release tension dan sebagainya. kalau macam tu, alhamdulillah aku berjaya meng happy kan orang 😃

family: kitorang baru lepas settle N4 punya majlis pertunangan last Saturday. dalam kesibukan preparation tu semua aku teringat bila time2 gaduh dulu. aku pernah cakap kalau N4 nak kawin esok, aku tak nak amik port pun - malas nak tolong or kisah or ambik tau. fuuh masa tu memang marah sangat lah... nyampah sangat lah... 🤣 tapi ye lah, orang kata, dah nama je adik beradik. mana boleh nak marah lama2 atau betul2 simpan dalam hati perasan macam tu. so, N4 nak kawin ni, aku lah floor manager dia and memang benda2 yang aku suka buat pun. and started with majlis pertunangan dia. which memang kami ada bahagian masing2 untuk adik beradik. alhamdulillah semua berjalan lancar. in short, boleh tengok la tq note dari N4 hehehe 😃N2 tu aku :P korang enjoy la dulu gambar2 ni nanti aku sambung balik. seperti biasa... masa mencemburui aku. 



Wednesday, October 25, 2017

Monday, October 23, 2017

monday blues

it's monday and after a very long weekend coz i took 2 extra days off last week, i kinda drag myself to work today. what i know is i miss him so much. hope you will get well soon. :) jangan naughty, makan ubat.

Wednesday, October 18, 2017

sunyi

rasa rasa mischa ni mesti faham macamana aku rasa. offlate ni memang aku berasa hati. entah.. mungkin dia busy (prasangka baik) atau mungkin dia tak macam dia yang dulu aku tau. perasan tak aku guna 'tau' instead of 'kenal'. memang kadang2 aku rasa aku tak kenal dia lagi walaupun 95% we chat everyday. sunyi rasa kalau pagi2 dia tak hantar morning wish and sepi rasanya kalau malam dia tak hantar goodnite wish. tapi.. aku kena gak biasakan. aku tak nak menaruh harapan nanti aku sedih. 

Tuesday, October 17, 2017

bla bla bla

tak tau nak bagi topic apa. apa2 pun thank you awak sebab temankan kita gi beli kain on last minute request. aku sort of dalam dilemma. sebab N4 nak bertunang this saturday tapi somehow i am not happy with my baju. i cannot blame the baju so much maybe sebab memang badan aku tengah boyot. so kalau pakai apa2 pun macam aku tak puas hati. so today aku mengharung jalan yang jam sebab nak beli kain lain nak jahit lain. but... kalau tak puas hati gak, memang aku akan pakai baju melinda looi yang aku dah beli tu. aku siap buat vote kat ig sebab asalnya tak leh decide. so korang agak lah sendiri baju mana yang aku tak puas hati tu. hehehe 😀
yang ni pulak aku cuba berusaha dengan baju2 apa yang ada for me to hide my excess fat.. :p bueekkk.. 


Sunday, October 15, 2017

Tombiruo

memang sejak baru dengar pasal cerita ni aku dah tergedik2 nak pergi tengok. korang tak yah tanya lah sebab apa kan? mesti lah sebab ZA. lelagi aku ni allergic kat orang2 yang sado2 ni. so, aku memang ternanti2 of the launch of the film. dan dalam kepala otak aku ligat nak ajak mokmok :D hehehe... ala bukan selalu aku dapat keluar dengan mokmok pun. so, aku dah chop dia awal2 and aku bagitahu nak ajak dia tengok citer tu. dia pernah bagitau aku dia tak layan citer2, pilem2 melayu. tapi aku tak kira, aku ajak gak.
gambar sekadar hiasan :p
masa mula2 dalam cinema tu aku jeling2 kat dia memang dia nampak agak restless lah. tapi, ahh tak kisah lah. janji aku dapat tengok ZA aku. hehehe :D walaupun sebenarnya aku tak puas sebab ZA asyik pakai topeng je.. memang tak de chan langsung nak tengok muka dia. kiranya aku cuci mata tengok body dia yang hot tu je lah. sambil2 tersenyum tersengih sorang2, aku jeling gak kat brader sebelah aku ni... segan gak.. hahaha sebab dia sure tengok naper la minah ni tersipu2 terkepot2.. adeh lah... ini lah bahana ZA pada aku. 
okay and lagi satu sebab aku nak tengok is sebab ada farah ahmad. aku suka tengok dia sebab dia ni kalau pakai apa pun akan terletak kat badan ni - aku tak tau macamana nak explain. orangnya simple and sempoi. aku kenal dia sebab dia lah antara member yang datang kelas aku waktu aku mula2 ajar zumba dulu. then dia akan support jugak event2 aku. cuma sekarang ni dia dah busy so memang tak dapat la nak join. and dulu waktu aku pun punya extra time aku akan pi layan the theatre yang dia lakonkan.
i must say, sepanjang aku tengok watak yang farah ahmad bawak, i cannot help myself from staring at every inch of the make up on her face. dia memang seorang pelakon yang berbakat and bersahaja. dia ni selamba je and the way she acts as though she is really that person (watak yang dia bawak tu). tapi sebab aku kenal dia kan, heheheh :D i can still see the youth in her eyes :D
and sepanjang filem ni berlangsung, aku memang rasa macam tak berkedip. aku tukar kaki aku dah berapa kali sebab kebas ;D rasa nak gi toilet pun puas la menahan. dah la minum air mineral nak dekat habis satu botol. and the aksi2 stunt memang best - and diorang fight memang real lah.
lagi satu, pelakon yang membuatkan aku agak kagum is faizal hussein. dah lama gila rasanya tak tengok dia betul2 berlakon (tak sure ayat aku ni betul ke tak - tapi korang paham2 je lah maksud aku) but watching him last night memang best and memang terkesan dalam hati aku. and serious aku sebak gila and terkesan tengok dia dengan ejim dalam movie ni. 
so conclusionnya, kalau korang masih teragak2 nak tengok ke dak - please la pergi tengok. coz aku tak nyesal and aku bangga dengan filem melayu kita macam ni!! well done to all yang terlibat. and last but not least, thank you mokmok sebab layan i :D my very own ZA


Friday, October 13, 2017

Fitness Party - 90 mins ZUMBA & UJAM Fitness

 Register: Click Here
First of all we call it a party coz it is going to be fun doing the fitness regime like in parties. It is not those wild party if you are worry about the name. hehehe :D anyway, yeah we will be having a combination of ZUMBA Fitness and UJAM Fitness with 4 instructors combined. there may be more who wants to chip in, I don't know but maybe we will have that. 

And as for the past 3 years, JAMU MAK DARA has been generous enough to contribute some of their awesome products as door gifts to ALL participants. and the last time they contributed, the door gift was worth RM200 per person. this year i am not sure what products, but let us have some surprises okay. 

So, come on everyone, don't be shy and join this fun and breaking calories event. Register online at http://www.heyjom.com/events/details/440/90-minutes-dance-party--zumba-vs-u-jam or get it from the instructors invloved if you know them personally. 


 Register: Click Here

Friday, October 6, 2017

blind dates

so, my sister has been arranging me with blind dates. and she has been asking me if i am interested to know single man. at first i was tired of her questions and finds it annoying. but somehow since the past 2 weeks, i kinda go with her games. hahahah 🙂so, yeah she has like not 1 but few men in her list. and somehow i told her, yeah why not. i am open for friendship - no problem. and plus it is quite interesting to know new people - and different age group. somehow i have been attracting the younger men. lol 😀 some can be mature - some can be like they want to take advantage and some can be loving and caring etc etc. so, now i am not sure if these men's character goes with their age or not.

so, yeah.. it is some new excitement that i am looking forward to. and right now, i am enjoying my single life. and to be with my friends, myself, my own home, and etc etc. no one to answer to, don't have to ambik hati siapa2 except my kids and my parents. and i longed for a mature and yet fun conversation.

Wednesday, October 4, 2017

recent crush - ungku ismail

i sort of have a crush on him when i first watch him acting in Tuan Ihsan drama series. he doesn't talk much in that drama and his scenes are so little. and after that i could not find any drama with him acting - until i decided to watch teman lelaki upahan and i got addicted until i slept late for the past 3 days. last night was the latest - slept at 4am. next i foresee myself watching dendam aurora because of ungku ismail and abil :D




Tuesday, October 3, 2017

overweight issue

masalah besar bagi aku. i know it is a problem for me and yet it is just so difficult for me to discipline myself right now. toughest part is to reduce my carbs intake. for those who wonders who keep on saying that it is ok for me since i do zumba everyday - it doesn't work that way! rules is still 80% (food) 20% (exercise). 

so the frustration continues when i can't even wear most of my pants anymore. i have like more than 10 pairs of pants.. for work.. and i cannot even buckle it!! i am now wearing size 12 from size 8. that is like 2 sizes bigger. and i have been wearing 2 same skirts for the past 1 month. lama2 lusuh la skirt aku tuh... since yang ni pinggang dia getah.. masih boleh lagi masuk :p

today since no one joins me for lunch - i went to Nu Sentral and get to FOS. hehehe :D murah2 jer... buy 1 get 1 free... and most inspired by cerita teman lelaki upahan. neat and smart.. smart casual - just that, i won't be wearing heels like kyra lydia lah.. - cari nahas namanya. 

these were the baju and pants that i bought. heheh :D simple jer - janji comfy :)