selamat hari raya :D

30th July, 2014: alhamdulillah, masih bernafas bersama2 keluarga tercinta. ingat tak aku pernah bagitau this year macam raya tak de mood? jadi kami beraya ala kadar sahaja. plan awal nak pi holiday ke perth... pergghh angan2 baekkk punya.. lepas tu kira punya kira, macam sayang pulak duit nak belanja banyak2 and planning tak cukup teratur. lagi pun my step son is coming next week jadi kena la standby apa2 yang patut untuk perbelanjaan. lepas tu bila plan ke perth gagal, N1 plan pulak nak ke jogjakarta... pada aku kalau setakat ke sana, errmm malas lah.. baik aku pi somewhere yang i really wanna go with the family - so plan itu gagal juga... akhirnya? hehehe :D tak ke mana... balik kampong macam biasa, hari raya tahun2 sebelumnya... ok jugak. 

tahun ni jugak kita try dok bermonopod... errmm but i dont really enjoy it just yet... baru sangat kut... hehehe :D and bila pakai gambor jadi goyang... ahaks :D

our first raya macam biasa di rumah my parents.. tahun ini kaiser kerja petang jadi belah pagi tu tak de lah kalut sangat tapi macam biasa dia bebel sebab kitorang lambat. sembahyang raya pun miss (untuk joey lah - sebab aku dgn lisa 'cuti' :P) hehehe :D anyway, we had a great time.. dah sudah bersalam-salaman, kami ke rumah ibu bapa mertua angkat di 1BU.. :D then 2nd raya and 3rd raya jalan2 ke KL - Sgor - Tg Karang macam biasa cuma tahun ni kurang sikit berjalan or ziarah menziarahi sebab mama kurang sihat... nanti jalan2 banyak kaki mama yang operate awal tahun tu berdenyut2.. jadi kami pergi ikut seniority :D

tahun ni masing2 tak bawak suami balik kampong... kaiser biasalah, dia memang ada class pukul 4pm jadi kalau ikut nanti jadi stress...hahahah :D nak balik cepat... baik tak yah ikut, lagi pun nanti kat kampong dia susah makan :p ahakss...

p/s: just additional info, aku memang suka berhijab whenever i get the chance.. jadi, janganlah ada yang confuse ye... insyaallah suatu hari nanti - will be fully berhijab :D
hehehe mama & ayah tak terkata apa tengok kerenah anak2 dan menantu :D
 
ini dah 2nd raya nak jalan2 ke area shah alam, kota damansara etc.
that's me and my sisters, from left N1, N4, N3 and me N2 :)
semua cucu-cucu kesayangan Atok Kalam & Nenek Nani :D
dah raya ke3 untuk balik kampong, jadi kita pilih baju yang tak panas ye, kawan-kawan :p
 
 
that's me and my precious JoeLis... ye, Joey memang macam tu kalau nak ajak ambik gambar sama2.

i love my tudung collection this year... kalau nak beli, sila lah ke Nilam Boutique ye kawan-kawan... kedai dia ada di Ukay Boulevard atau cari online :D harga sangat berpatutan :) :) serious... ;)

Comments

Popular posts from this blog

bla bla bla

sunyi

Tombiruo