MY BLOG FOLLOWERS

Tuesday, February 25, 2014

me & ariana rose

ok ok tak payah nak bebel2 kata aku dah ketinggalan keretapi. di sebabkan kesibukan aku, selepas balik kerja, yang mana dengan zumba, mana dengan joelis tuition, so mana lah nak terkejar drama2 melayu time kul 7pm ni kan. so biasanya aku akan terjebak bila zumba aku cancel and aku lepak dengan my mom. gosh.. my bahasa is so pasar today. sorry ya, i am not in the mood to be proper right now. 

anyway, i have started to watch from the 1st episode about 2 weeks ago. and then i forgot about it.. and i will only watch like in the morning since i reach the office by 7 something in the morning. but for the past few days, i am hooked like even in the evening and at night. so, until i will only sleep like after 1am... and i have less than 5 hours to sleep. and this morning i was at the office by 720am... i was supposed to sleep but i couldn't help it but to watch again.. hmmm about 5 episodes left.

masa mula2 tengok dulu aku lompat2 tengok episodenya so i can't really feel it. and other characters dalam cerita tu aku rasa macam tak best.. yang aku akan concentrate is watak ariana, tengku adam and lyana. so, walaupun dah habis, aku layan jugak dari awal2 episode, so sekarang lebih faham :)) and i enjoyed the drama.. apa2 pun aku sangat2 berterima kasih pada blogger aswan for all the full episodes in his blog. :) lepas ariana rose habis, aku nak layan bukan kerana aku tak cinta pulak :)

Friday, February 21, 2014

come try zumba fitness class


date: 22nd feb 2014
time: 9.30am to 10.30am
dress code: sports attire & sports shoes
fees: RM15 per person (trial), single entry RM20 per person.
venue: XTreme Hardcore Gym, No 8-2, Jalan Dataran Wangsa Melawati, 53300 Kuala Lumpur [above Chef Zubir's Restaurant]

website: www.nurain007.zumba.com

Tuesday, February 18, 2014

percaya tak?

disebabkan dah lama tak berblogging, aku dah lost touch dengan blogspot nih. and now bila dah tukar background, habis semua my bloglist gone. nak letak balik macam dah tak kuasa aka malas. tapi boring jugak bila nak baca blog2 yang memang aku dah shortlist tak de sini. adeh lahh...

tiap2 hari aku pikir nak update blog aku tapi macam dah tak de mood, ke, sebab aku ni dah betul2 tak de masa? aku ni tak terrer time management ke? dulu busy gak, tapi ada je masa untuk berblogging? jeles jugak kalau tengok kawan2 bloggers masih rancak dengan blogs masing2. 

sebenar2nya kat mana2 pun banyak main politik. dulu aku ingat corporate world je main politik kerja, rupa2nya fitness pun ada jugak. aku dah lama pendam perasaan ni. sekarang dah tiba masa nak meluahkan kut. ramai jugak yang, the harsh word to say it, is dengki mendengki antara satu sama lain. kadang2 aku pelik, kenapa nak dengki dengan orang lain.. or instructor lain? bukan ke bidang ni untuk menggalakkan orang cara hidup sihat? support je lah each other, kan? rezeki tu masing2 punya, Tuhan yang tentukan. masa mula2 aku start zumba fitness ni pun sebab aku seronok bila tengok orang seronok. and aku rasa puas hati bila dapat share the benefit of attending zumba fitness class. and i want to make a different, i wish everyone will do something in their life to be a better person and live healthily. jadi bila dah start ada yang dengki ni, aku jadi letih and dah tak de mood. the good thing about doing this as a free lance or part timer, i can choose my customers. depending on area mana yang mudah untuk aku and timing dia kena. ye lah.. aku ni masih makan gaji and nak urus anak2 lagi. 

okay lah, aku dah penat bebel. nak sign off dulu. till the next posting ya. harap sabar la ye. and tak jemu2 visit blog aku nih. err... dah tak visit dah ke? ermmm tak per lah... aku paham. 

Thursday, February 13, 2014

Kami Tahu Tapi Kami Tak Buat

Reminder for me. I read this from a colleague's wall whom i just added in my fb friends list. I hope and pray to be a better person, insyaAllah.

Berkata Imam Ibnul Qayyim rhm, "Seorang remaja perempuan telah meninggal dunia disebabkan taun. Maka pada suatu hari bapanya telah bermimpi berjumpa dengannya lalu bapanya bertanya, wahai anakku, khabarkanlah kepadaku keadaan hari akhirat.

Aku telah pergi ke satu dunia, hal yg berlaku di dalamnya adalah sangat hebat penyesalannya. Sesungguhnya kita semua tahu akan tetapi kita mahu lakukan. Demi Allah ! Sesungguhnya pahala sekali tasbih atau pahala satu rakaat solat, jika ianya tertulis di atas sehelai lembaran kitab amalanku, lebih aku sukai daripada dunia dan seisinya."

🌼 Sesungguhnya remaja perempuan itu telah berkata mengenai satu perkara yg sangat berat untuk dihadapi (kita semua pasti akan menghadapinya) KITA SEMUA TAHU TETAPI KITA TIDAK BUAT. Ramai di kalangan kita yang tidak faham maksudnya (kerana kita belum memasukinya)

🌼 Sesungguhnya kita tahu bahawa apabila kita mengucapkan "subhanallahi wa bihamdihi" sebanyak 100 kali, dosa kita akan diampun oleh Allah SWT walaupun sebanyak buih di lautan. Masa seharian kita berlalu tetapi kita tidak pun mengucapnya.

🌼 Sesungguhnya kita tahu bahawa dua rakaat dhuha itu akan mencukupkan kewajipan 360 sedekah (yg diwajibkan ke atas anggota badan). Masa seharian kita berlalu tetapi kita tidak melakukannya

🌼 Sesungguhnya kita tahu bahawa puasa sunat satu hari di jalan Allah, akan menyebabkan Allah SWT menjauhkan muka kita dari api neraka sejauh 7 parit dan 70 kharif

🌼 Sesungguhnya kita tahu bahawa menziarahi orang sakit akan menyebabkan dia diikuti oleh 70,000 malaikat yg akan memohon ampun kpd Allah SWT baginya. Akan tetapi seminggu berlalu, kita tidak menziarahi pun orang sakit

🌼 Sesungguhnya kita tahu, barangsiapa yg menyembahyangkan jenazah kemudian menghantarnya ke kubur, menunggunya hingga jenazah selesai ditanam akan mendapat dua qirat pahala dari Tuhan. Akan tetapi hari hari berlalu tiada suatu jenazah pun yg kita iringi (satu qirat adalah sebesar bukit uhud)

🌼 Sesungguhnya kita tahu bahawa saham membina masjid walau sebesar sarang burung akan membuatkan Allah SWT membinakan untuknya rumah di syurga. Akan tetapi kita mengambil ringan dalam menyumbangkan saham membina masjid

🌼 Sesungguhnya kita tahu bahawa menolong ibu tunggal dan golongan miskin (pahalanya) seperti orang berjihad di jalan Allah atau seperti puasa yg tidak berbuka atau seperti yg berqiam dan tidak tidur. Akan tetapi tiada orang susah pun yg menjadi tanggungan bulanan kita.

🌼 Sesungguhnya kita tahu bahawa membaca alquran itu, satu huruf akan diganjari 10 kebaikan, kita tidak juga membaca alquran.

🌼 Sesungguhnya kita tahu bahawa kemuliaan seorang mukmin itu adalah berdirinya dia bertahajjud di hadapan tuhannya dlm keadaan manusia tidur. Adalah Nabi SAW dan para sahabat RA tidak meninggalkan qiamullail sepanjang umur mereka walaupun sibuk berjuang menyebarkan agama. Kita pula memandang ringan akan qiamullaill.

🌼 Sesungguhnya kita mengetahui bahawa mati itu bila bila masa akan tetapi kita sering menangguhkan taubat dan tidak bersungguh membuat pahala

🌼 Ketahuilah wahai saudara-saudaraku, setiap nafas yg kita hembuskan, semakin mendekatkan kita kepada ajal kita. Kematian bermakna membawa pahala berjumpa Allah SWT.

🌼 Adakah pahala kita sudah cukup untuk memberatkan timbangan kita?

🌼 Adakah pahala kita sudah cukup untuk menghadapi n yang boleh memufliskan?

Berbahagialah kepada yg membacanya, faham akannya dan bersegera mengamalkannya. Semoga Allah SWT membalas dgn sebaik balasan kpd yg menyebarkannya........

Tuesday, February 11, 2014

fresher look for 2014

why have i not been blogging? ermmm busy? so is it true that those people who blogs are people 'tak de kerja'?  hehehe :D not really lah... seriously, this year or actually starting from last year i have been so busy.. and this year is busier with lisa gonna take her spm and joey starts to have tuition. my zumba fitness classes are more. alhamdulillah :) i am truly a super mom this year.

gosh.... i am stuck... what do i write now?  o'oh.. have i lost that touch to blog? errmmm... help.. mayday mayday... 

ahh nevermind i will continue later later ok? :) my brain is also working on office stuff... and our very own project... kaiser and i :) insyallah.. semoga Allah permudahkan..

changed my header for a fresher look ..

and owhh... mischa... she is such an angel... i may have said something that i regret last night when i was a bit upset. but hmmm...

i promise, i will write more ok! :*

Tuesday, February 4, 2014

this keep me awake

its already 253am on a tuesday and i am supposed to get up at 545am to go to work. but i am not asleep yet. no thanks to the coffee i had at 9pm! it was sedap but the thing is, i cannot sleep now! argghhh. ok i am going to use whats left of the battery on my lappy to blog.

alhamdulillah and thank you for all your support :) the event went well. :) :) we managed to sell 233 tickets and although not all turned up, the hall was full! and with the collection we made after deducting the costs, my mom received rm2300 :) to ease her surgery costs. my heartfull thanks to all crew who helped to make this event a success :) my mom is recovering at home after about 3.5weeks after the surgery. 

and yeahh.. this is my first posting in 2014 :) and i would like to share this beautiful photo with you before my battery dies off ok.. and i should go to sleep :)
and this was not all... some left just before we called out for photo session :) thank you all  :)