Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

Follow me on FB or like my FB akofitness720

me & ariana rose

ok ok tak payah nak bebel2 kata aku dah ketinggalan keretapi. di sebabkan kesibukan aku, selepas balik kerja, yang mana dengan zumba, mana dengan joelis tuition, so mana lah nak terkejar drama2 melayu time kul 7pm ni kan. so biasanya aku akan terjebak bila zumba aku cancel and aku lepak dengan my mom. gosh.. my bahasa is so pasar today. sorry ya, i am not in the mood to be proper right now. 
anyway, i have started to watch from the 1st episode about 2 weeks ago. and then i forgot about it.. and i will only watch like in the morning since i reach the office by 7 something in the morning. but for the past few days, i am hooked like even in the evening and at night. so, until i will only sleep like after 1am... and i have less than 5 hours to sleep. and this morning i was at the office by 720am... i was supposed to sleep but i couldn't help it but to watch again.. hmmm about 5 episodes left.
masa mula2 tengok dulu aku lompat2 tengok episodenya so i can't really feel it. and othe…

come try zumba fitness class

date: 22nd feb 2014
time: 9.30am to 10.30am
dress code: sports attire & sports shoes
fees: RM15 per person (trial), single entry RM20 per person.
venue: XTreme Hardcore Gym, No 8-2, Jalan Dataran Wangsa Melawati, 53300 Kuala Lumpur [above Chef Zubir's Restaurant]

website: www.nurain007.zumba.com

percaya tak?

disebabkan dah lama tak berblogging, aku dah lost touch dengan blogspot nih. and now bila dah tukar background, habis semua my bloglist gone. nak letak balik macam dah tak kuasa aka malas. tapi boring jugak bila nak baca blog2 yang memang aku dah shortlist tak de sini. adeh lahh...
tiap2 hari aku pikir nak update blog aku tapi macam dah tak de mood, ke, sebab aku ni dah betul2 tak de masa? aku ni tak terrer time management ke? dulu busy gak, tapi ada je masa untuk berblogging? jeles jugak kalau tengok kawan2 bloggers masih rancak dengan blogs masing2. 
sebenar2nya kat mana2 pun banyak main politik. dulu aku ingat corporate world je main politik kerja, rupa2nya fitness pun ada jugak. aku dah lama pendam perasaan ni. sekarang dah tiba masa nak meluahkan kut. ramai jugak yang, the harsh word to say it, is dengki mendengki antara satu sama lain. kadang2 aku pelik, kenapa nak dengki dengan orang lain.. or instructor lain? bukan ke bidang ni untuk menggalakkan orang cara hidup sihat? supp…

Kami Tahu Tapi Kami Tak Buat

Reminder for me. I read this from a colleague's wall whom i just added in my fb friends list. I hope and pray to be a better person, insyaAllah.

Berkata Imam Ibnul Qayyim rhm, "Seorang remaja perempuan telah meninggal dunia disebabkan taun. Maka pada suatu hari bapanya telah bermimpi berjumpa dengannya lalu bapanya bertanya, wahai anakku, khabarkanlah kepadaku keadaan hari akhirat.

Aku telah pergi ke satu dunia, hal yg berlaku di dalamnya adalah sangat hebat penyesalannya. Sesungguhnya kita semua tahu akan tetapi kita mahu lakukan. Demi Allah ! Sesungguhnya pahala sekali tasbih atau pahala satu rakaat solat, jika ianya tertulis di atas sehelai lembaran kitab amalanku, lebih aku sukai daripada dunia dan seisinya."

🌼 Sesungguhnya remaja perempuan itu telah berkata mengenai satu perkara yg sangat berat untuk dihadapi (kita semua pasti akan menghadapinya) KITA SEMUA TAHU TETAPI KITA TIDAK BUAT. Ramai di kalangan kita yang tidak faham maksudnya (kerana kita bel…

fresher look for 2014

why have i not been blogging? ermmm busy? so is it true that those people who blogs are people 'tak de kerja'?  hehehe :D not really lah... seriously, this year or actually starting from last year i have been so busy.. and this year is busier with lisa gonna take her spm and joey starts to have tuition. my zumba fitness classes are more. alhamdulillah :) i am truly a super mom this year.
gosh.... i am stuck... what do i write now?  o'oh.. have i lost that touch to blog? errmmm... help.. mayday mayday... 
ahh nevermind i will continue later later ok? :) my brain is also working on office stuff... and our very own project... kaiser and i :) insyallah.. semoga Allah permudahkan..
changed my header for a fresher look ..

and owhh... mischa... she is such an angel... i may have said something that i regret last night when i was a bit upset. but hmmm...

i promise, i will write more ok! :*

this keep me awake

its already 253am on a tuesday and i am supposed to get up at 545am to go to work. but i am not asleep yet. no thanks to the coffee i had at 9pm! it was sedap but the thing is, i cannot sleep now! argghhh. ok i am going to use whats left of the battery on my lappy to blog.
alhamdulillah and thank you for all your support :) the event went well. :) :) we managed to sell 233 tickets and although not all turned up, the hall was full! and with the collection we made after deducting the costs, my mom received rm2300 :) to ease her surgery costs. my heartfull thanks to all crew who helped to make this event a success :) my mom is recovering at home after about 3.5weeks after the surgery. 
and yeahh.. this is my first posting in 2014 :) and i would like to share this beautiful photo with you before my battery dies off ok.. and i should go to sleep :) and this was not all... some left just before we called out for photo session :) thank you all  :)