i am tired, at the end of the day, choice is yours

malas sebenarnya nak masuk topik ni... cakap lebey2 kaghang orang menyampah.. tapi isu ni masih lagi berlegar2 kat kepala hotak akaq ni... isu 'brand' ni lah... apa lagi... sementelah akaq ni dah ala2 jual handbag terus dari kilang kan.. kena la tempias2 nya... :P kalau akaq cakap pasal isu ni dengan kaiser... dia memang akan diam dan geleng kepala.. cuba kita tanya persoalan ni... 
  • sebenarnya.. kita ni pakai untuk siapa? 
  • untuk kita ke, atau untuk impress orang2 yang di sekeliling kita? 
  • apa kita dapat kalau kita impress orang lain?
  • sanggup tuh bayar bulan2... :P 
  • untuk kepuasan hati berbelanja selepas kita achieve sesuatu?? [yang ini akaq setuju lah]
pada sesetengah orang, memang isu ni sangat sensitif... simply sebab diorang beli kat butik2.. dan harganya amat lah tinggi.. maka2 barang2 tu 'barangan mewah' bak kata orang kan.. cuma nya.. alaaahai.. malas la akaq nak ulang... beli atau tidak kan terletak pada hak pengguna... kenapa nak boikot orang yang jual? kenapa nak boikot orang2 yang pakai? akaq tak paham lah... kalau ya pun dia pakai barangan terus dari kilang... jahat ke orang tu? dia ada pinjam duit engkau ke dia nak beli? ke... engkau bengang sebab dia pakai barang dari kilang (yang hampir sebijik macam barang engkau yang beli kat butik tuh) tapi dia nampak bergaya jugak? 

dalam dunia ni ada macam2 jenis orang, tak dinafikan.. tapi biar lah orang dengan kehendak diorang.. ada orang sumpah2 tak akan beli barang dari kilang atau yang dikatakan ikut grade2 nih.. takut jatuh saham katanya.. tapi tu lah... back pada persoalan di atas...apa kisah orang pikir? diorang bagi engkau makan ke? 

penat la nak pikir pasal ni... tapi sebab dah kena batang hidung akaq kan.. pikir lah gak.. sampai akaq borak dengan member.. ok lah.. petang ni gak akaq nak gi butik anak pak kob.. atau tok ci, atau mak da, atau tok v.. nak beli gak sebijik.. tapi.. pikir2 balik untuk apa?? akaq nak proof apa? dan pada siapa? ishh penat lah... pastu akaq gak yang nyesal spend banyak sangat sampai ribu raban, just to bukak mata depa kata, akaq boleh je beli kat butik tuh.. ek eleh... poyo! 

Comments

Popular posts from this blog

my fitness journey

migraine is my bestfriend

tapi bukan aku