mama & nasi ambeng

isk isk isk.... mak aku ni betul lah... minggu ni je dah 3 kali aku pergi gym. achievement tu babe!! i really push myself coz i wanna change some parts that i sort of dislike.. or it is another test that i wanna do on my body lah... :P and guess what, i only had 1 teh tarik until yesterday... penat giler control!! and after today, masuk 2nd week and today the 1st gym for the 2nd week, i was so happy that i can run on treadmill! korang sure terkejut when i said that. mcm ridiculous je that i cannot run. tapi itu lah hakikat nya... i cannot really run like that.. some issues lah.. so usually when i play netball, i rarely run... sikit2 boleh lah... and now i have stopped for a while [i hope] from netball due to injury. korang ingat aku tak sedih? sedih la siot... but what to do.. i need to recover first.

well anyway... aleh2.. petang tadi bonda tersayang pi hantar sms pulak... "pecal and nasi ambeng on the way dari kampung... mama will be home insyaallah pukul 6ptg" i was.... "alaaaaaa.... spoil lah diet ku!!" and guess what?? memang pening kepala nak pikir, apa alasan nak bagi kat laki aku ni... hmmm so mula2 buat senyap je coz i wasn't sure if i can/wanna go for nasi ambeng... but the 'pecal' is to tempting... arrgghhh... i always lost to 'pecal' man!! somehow, petang tadi after we came back from carrefour shopping, kaiser said he has a class at 8pm... ahahh!! so dengan sepantas kilat nya aku pun cakap, "ha?? okay, so i can have dinner at my mom's?" ... and "yaa.. you can.." waaalllllaaaa..... selamat lah diet aku kan??!! dan untuk menyedapkan diri, "tak pe today is sunday, my free day..." so aku bantai nasi ambeng, pecal + lemon pie made by my big bro-in-law... and owhhh... a glass of teh tarik... tapi lidah aku dah tak rasa sedap la.. :(

maa.... kenapa??? kenapa??? :P tak pe lah.. esok start balik diet nya :) presenting.. nasi ambeng plus kfc... ni sumer gara2 anak2 saudara aku la.. and yang paling banyak makan, is my son.. joey :P and yang kaler kuning tu, tapai ubi.. aku tak makan la..
did you see the kfc?? hehee... dah tak ori la nasi ambeng ni... 

Comments

Popular posts from this blog

my fitness journey

moving mirror

migraine is my bestfriend